TDFN-RO-Legendary-DUNE-

Filmul DUNE Mai Aproape De Realitate: Legendary Achiziţionează Drepturile Pentru Povestea Sci-Fi

Perspectiva unui nou film DUNE, apare la orizont, asta pentru că cei de la Legendary Pictures, au achiziţionat drepturile pentru a realiza un film după cartea clasică scrisă de Frank Herbert.

Iată că cei de la Legendary Pictures, au reuşit să facă ceea ce alţi nu au avut curajul: au achiziţionat drepturile legale pentru a realiza un film Dune. Un lucru al naibii de greu, am spune noi, după toate întâmplările nefericite din trecut. Calea anevoioasă pe care a avut-o proiectul şi dificultăţile în a găsi un scenariu pentru adaptare, ne fac să credem că Dune, este una din cele mai grele adaptări pentru marele ecran. Realizarea unui film Dune din cartea lui Frank Herbert din 1965, carte care este romanul Sci-Fi cu cele mai mari vânzări vreodată, a pornit undeva prin anul 2006. La început, au fost cei de la Paramount, care după mai mulţi ani de încercări şi patru ani de dezvoltare, au renunţat la drepturile de adaptare a romanului Dune. Regizorul Peter Berg (Hancock), a fost iniţial ataşat ca şi regizor, dar ulterior a abandonat proiectul. Înainte de el, regizorul Pierre Morel, a semnat un contract şi a preluat această sarcină dificilă, încercând să dezvolte un film după un scenariu scris de Chase Palmer, care a remodelat de fapt scenariul scris anterior de Josh Zetumer (Quantum Of Solace). Morel, a părăsit proiectul el urmând să fie doar un producător executiv. Iar dacă la început data aproximativă de lansare a unui film Dune, ar fi fost 2010, mai apoi 2012, ultima amânare a fost undeva prin 2014.

Concept-art din Universul DUNE
Concept-art din Universul DUNE

Chiar dacă între atâtea filme cu super eroi, probabil un film Dune realizat bine, ar fi proiectul care ar aduce ceva proaspăt în genul sci-fi, putem spune că după atâţia ani de prelungiri, nimeni nu ar mai fi sperat la un film. În ciuda vechimi sale, cartea Dune, este inegalabilă. Seria Dune încă se tipăreşte şi se vinde bine peste tot în lume, iar părerea generală este că nu ar exista o librărie în care să nu observi undeva pe un raft una din cărţile seriei scrise de Fank Herbert. Cartea din 1965, are parte şi de continuări scrise de fiul autorului, continuări ce au fost ocazional şi best seller-uri, există jocurii video, până chiar şi două miniserii, una ecranizată de SciFi Channel, care a avut un succes relativ bun. Dar, din punct de vedere emblematic, cartea este întotdeauna legată de filmul din 1984,, regizat de David Lynch, în stilul său propriu, puţin ciudat, un film care a lăsat mult de dorit, mai ales prin lipsa sa de conţinut specific.  Şi iată că studioul din spatele unor succese precum Pacific Rim, Godzilla și Warcraft, a ajuns la un acord cu reprezentanţi autorului Frank Herbert, pentru licenţa de ecranizare a unui film și drepturile de ecranizare pentru televiziune a romanului îndrăgit de atâta lume, care și-a câștigat o reputație ca fiind una dintre cele mai căutate proprietăți şi una din cele mai dificile ecranizări SF din toate timpurile.

Concept-art pentru o războinică Fremenă din Universul DUNE

Şi pentru că Dune, este unul dintre cele mai bine vândute romane science fiction din toate timpurile, cu mai mult de 12 milioane de exemplare vândute, interesul unei adaptări moderne, a stârnit recent interesul unor regizori precum Denis Villeneuve (Arrival), care şi-a exprimat dorinţa de a regiza o adaptare a celebrei poveşti scrisă de Frank Herbert, DUNE, într-un nou film de lung metraj. Iar acum că problema drepturilor de autor s-a rezolvat, sperăm ca cei de la Legendary Pictures vor vedea în regizorul filmului sci-fi Arrival şi Blade Runner 2, un posibil candidat pentru regia unuia din cele mai provocatoare încercări din cinematografie: realizarea unui film DUNE demn de materialul sursă.

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.