Efecte Vizuale Remarcabile Intr-o Reclama, Animatie Sau Joc Video

Nominalizarile pentru cele mai remarcabile efecte vizuale, scoate in evidenta categoria de reclame creative si trailere pentru jocuri video.
Astazi, 9 ianuarie 2012, Visual Effects Society (VES) si-a anuntat nominalizarile pentru ce-a de-a zecea ceremonie de premiere, ce recunoaste maestria efectelor vizuale in 23 de categorii de film, televiziune, animatie, reclame, si jocuri video.
Nominalizarile au fost alese sambata de carte distinsi membri ai societati, care au vizionat absolut toate cadrele din toate categoriile ce au fost nominalizate pentru anul 2011.
Dupa cum a fost anuntat si anul anterior, celebrul creator Stan Lee va fi onorat cu premiul VES 2012 de recunoastere pentru intreaga cariera.
Editia cu numarul 10 a premiile acordate de Societatea Pentru Efecte Vizuale va avea loc Marti 7 Februarie 2012 la Beverly Hilton Hotel si va fi difuzata exclusiv pe ReelzChannel.
Lista principalelor nominalizari la premii pentru efecte remarcabile in filme, televiziune, animatie, reclame, sau jocuri video este una destul de mare, si contine 23 de categorii care aduc recunoastere multor filme ce au facut valva in anul 2011 pe marile ecrane.

Printre filmele ce sunt nominalizate la cele mai bune efecte speciale se numara filme ca Captain America: The First Avenger, Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2, Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides, Rise of the Planet of the Apes, Transformers: Dark of the Moon, Anonymous, Hugo, Sherlock Holmes: A Game of Shadows, Source Code si War Horse.

Categoria ce are in atentie serialele TV cu cele mai remarcabile efecte speciale, are nominalizari pentru show-uri ca: Falling Skies, Fringe, Planet Dinosaur, Terra Nova, The Bomber, Boardwalk Empire, Bones , Breaking Bad, Game of Thrones sau Pan Am.

Probabil cea mai remarcabila categorie, si cea mai creativa dupa parerea nostra, este cea in care sunt premiate reclamele deosebite si efectele speciale ce prezinta noi jocuri video sau trailerele ce aduc noi produse pe piata.
In aceasta categorie exista nu numai concepte originale, dar si sursa de inspiratie pentru multi creatori de subiecte ce ulterior pot deveni filme pentru marile ecrane sau chiar celebre seriale.
Nu ar fi pentru prima oara cand aceasta categorie devine foarte populara, si probabil creativitatea agentiilor de publicitate ce lucreaza cu firme mari, inspira intotdeuna, aducand din cand in cand cate un concept nou, ce te lasa mai intotdeuna cu gura cascata.
Probabil cel mai important spect la aceasta categorie este faptul ca scoate in evidenta, regizori, creatori sau producatori, ce se remarca, si ulterior sunt chiar alesi de catre marile studiouri pentru proiecte importante, asa cum s-a intamplat cu multi regizori ce sunt acum foarte faimosi.
Intr-un cuvant, categoria reclamelor cu efecte vizuale remarcabile, si cea a trailerelor pentru jocri video este o rampa de lansare pentru multe persoane creative, si concepte originale.

Lista la aceasta categorie, contine urmatoarele nume, iar nominalizarile sunt listate in ordine alfabetica :
____________________________________________________________________

Audi A6 Avant – Hummingbird

Reclama este regizata de Daniel Barber, avand in spate pentru creatie si efecte vizuale o echipa formata din Tom Bussell, Hugo Guerra, Rahel Makonnen si Jorge Montiel.

____________________________________________________________________

Coca Cola Siege

Russell Dodgson, Simon French, Diarmid Harrison-Murray si Sarah Hiddlestone.

____________________________________________________________________

Diablo III: The Black Soulstone

Nicholas S. Carpenter, Graham Cunningham, Chris Thunig si Taka Yasuda.

____________________________________________________________________

Prey 2

Heikki Anttila, Brandon Riza, Al Shier si Dave Wilson.

____________________________________________________________________

Sony: 2 Worlds

Melanie Larue, David Liu si Richard Morton.

____________________________________________________________________

Tie ce efecte vizuale si ce concept iti place cel mai mult?

____________________________________________________________________

3 comentarii

 1. Reclama la "Coca Cola" si trailer-ul cinematic la "Diablo III" sunt foarte reusite, defapt imi plac toate ce sa mai 🙂 dar trailer-ul cinematic de la "Resident Evil: Operation Raccoon City" este the best ! ( nu e in lista, search google )

  1. Nu e in lista fiindca nu a fost nominalizat 🙂
   Asta e doar lista nominalizarilor organizatiei astora din america pentru efecte speciale 😀
   Dar arata bine si ala de zici tu.
   In schimb asta de la Sony iti da un feeling aparte 🙂

 2. Pfewww, reclama de la Sony cu vocea lui Leonard Cohen e fantastica.
  Parca seamana cu aia romaneasca la apa minerala.
  Nici Audi nu se lasa mai prejos!

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.