IMDB In Judecata Cu Actrita Junie Hoang Pentru Invadarea Intimitatii

Dupa ce luna trecuta site-ul IMDB (Internet Movie Data Base) a fost dat in judecata de catre o actrita anonima pentru suma de 1 milion de dolari, zilele trecute ea a fost nevoita sa isi dezvaluie numele real.
Atunci cand stirea a ajuns in mass-media, nu foarte lume i-a dat importanta, fiind considerata de uni chiar o farsa pentru a atrage mai multa publicitate gratuita site-ului detinut de cei de la Amazon.

Zilele trecute, o procedura ce spunea ca procesul nu poate continua fara a avea la baza un nume real, a determinat unele actiuni ce au fortat-o pe actrita sa isi dezvaluie numele real, dupa ce initial, ea a crezut ca nu va fi nevoita sa isi asocieze numele cu acest scandal.

Un judecator din districtul Seattle, a emis un ordin luna trecuta, prin care a obligat-o pe actrita anonima care a dat in judecata site-ul IMDB, pentru discriminare de varsta, sa isi utilizeze numele adevarat, fara de care procesul nu putea continua.
Asa ca mai zilele trecute, actrita Huong Hoang, care munceste in industrie folosind numele de scena Junie Hoang, a fost obligata sa complecteze cererea de judecata ce are ca scop despagubirea pentru daune de 1 milion dolari, folosindu-si numele real.
Actrita a dat in judecata initial site-ul IMDB si compania detinatoare Amazon, sub un nume anonim, declarand faptul ca populara baza de date online si informatile postate despre ea sunt false si mai ales pentru faptul ca IMDB i-a dezvaluit adevarata varsta, 40 de ani, fara permisiunea ei.

Junie Hoang

Junie Hoang a declarat ca dupa acest incident, ofertele sale pentru roluri ce vizau actrite mai tinere au scazut in frecventa, pe CV-ul postat pe site, ea declarand ca poate juca roluri variate, cu varste cuprinse intre 26 si 33 de ani.
Initial IMDb si Amazon au negat orice fapta sau discriminare, iar judecatorul din Seattle a declarat ca plangerea nu a putut duce la un proces fara un nume legal.

Intr-un final, actrita in cauza, Hoang, a carui portofoliu include Gingerdead Man 3: Saturday Night Cleaver, un rol ca asistenta medicala in reality show-ul I Didn’t Know I Was Pregnant, precum si numeroase reclame si videoclipuri, a complectat noua cerere de judecata pentru site-ul IMDB, acuzand de data aceasta incalcarea contractului si invadarea intimitatii.
Se pare ca procesul a declansat unele reactii din partea breslei actorilor de la Hollywood, care au preluat lupta actritei Huong, si au folosit-o drept ca un exemplu de discriminare a varstei pentru actorii din industria de divertisment.

Adevarul e ca nimeni nu s-a gandit sa dea inca in judecata o baza de date online pentru un milion de dolari, iar aceasta intamplare ar putea face parte din categoria: cum sa devenim celebri fara nici un efort, si sa creeze niste precedente, care ar putea deveni periculoase pentru multitudinea de informatii ce se scurg online.

6 comentarii

    1. Evident ca are statura mica, doar e asiatica 😀
      Bravo ei, sincer as fi facut la fel, probabil!
      Daca-i afecteaza activitatea profesionala, why not? :))

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.