Franciza The Mummy Va Avea Parte De Un Reboot Nou

Mumia va reveni din nou pe marile ecrane, deşi într-o altă formulă având la bază cu un concept diferit ce ar aduce un re-start al francizei.
Atunci când cei de la Universal şi-au încercat norocul cu un restartat al francizei Mumia, sub forma unui film de acţiune în genul Indiana Jones, producţia a făcut din Brendan Fraser o mare stea şi a lansat un film ce urma să aibă continuări de succes, franciza ajungând să o ducă fenomenal de bine în general, mai ales că atunci când s-a lansat prima parte, premiera era eclipsată de lansarea primului episod Star Wars: The Phantom Menace.

Iată că acum, după ce seria a debutat cu primul film în 1999 având două continuări de mare succes, trei producţii spin-off ce derivă din franciză, legate de Scorpion King, o serie de filme animate, precum şi jocuri video, Universal vrea să reînvie franciza din nou.
Deoarece franciza a strălucit atât de mult, având încasări ce aveau să încânte oficiali de la Universal, s-a decis deja începerea post-producţiei pentru reînvierea acestei proprietăţi de succes, care va avea un alt concept original şi care are deja un scenarist în persoana lui Jon Spaihts (Prometheus) care este gata să revigoreze franciza pentru un re-start.
Jon Spaihts a declarat ieri că:
„Eu o văd ca un fel de oportunitate, la fel cum am făcut cu Prometheus: producţia se va întoarcă la rădăcinile materialului original, care este mult mai întunecat şi înfricoşător şi în acelaşi timp va deschide drumul unor continuări ce vor fi realizate la scară epică.”

Putem presupune că indiciile despre care vorbeşte scenaristul Spaihts, nu se referă la filme cu Brendan Fraser, ci probabil la filmul din 1932 al lui Boris Karloff care a avut ceva cu totul diferit faţă de încercarea din 1999.
Deocamdată nu se ştie nimic despre cum Spaihts intenţionează să reinventeze această franciză, deşi speculaţii pe această temă există deja, mai ales că în ultimi ani zvonuri incerte vorbeau despre începerea unei producţii pentru Mumia 4 care s-ar fi întitulat The Mummy 4: Rise of the Aztec.
Important este că Universal şi Spaihts încearcă să găsească un unghi nou de abordare, care încearcă să aducă o cu totul altă poveste decât tot ceea ce am văzut pe marele ecran până acum.
Momentan Jon Spaihts lucrează la acest reboot al francizei The Mummy, ce va fi produs de Sean Daniel, cel care a produs şi seria ce şi-a început ascensiunea în 1999. 

De asemenea Spaihts lucrează la o producţie ce are ca subiect principal o aventură în spaţiu, film ne intitulat deocamdată, pentru producătorul Jerry Bruckheimer, a scris scenariul pentru viitorul film al lui Keanu Reeves, sci-fi-ul întitulat Passengers şi la o adaptare a romanului grafic World War Robot.
Scenaristul în cauză a mai creat anterior şi scenariul pentru The Darkest Hour.
Crezi că un nou film The Mummy îşi mai are locul în scena cinematografică actuală?

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.