Distribuţia Din Spartacus Se Întorce În Tabăra De Instrucţie Pentru Filmările La Sezonul 3

Serialul Spartacus se pregăteşte să înceapă filmările pentru Sezonul 3, iar interpreţii şi cascadorii distribuţiei se pregătesc intens pentru a obţine condiţia fizică necesară unui Gladiator, de care vor avea nevoie în toate secvenţele de acţiune extinse prezentate în fiecare episod al următorului sezon.
Acum că pregătirile pentru sezonul trei din Spartacus au început, este din nou momentul pentru antrenamente, luptele cu săbii şi vremea probelor pentru costumele distribuţiei.

Înainte de a filma fiecare sezon, actorii şi cascadorii din serialul Spartacus se adună pentru un program de formare fizică ce durează o lună, un program intens de antrenamente ce îi ajută pe fiecare în parte să îşi păstreze condiţia fizică în timpul filmărilor.
Tot ceea ce vedem în serial, multe braţe tonifiate, picioare bine proporţionate şi abdomene extrem de bine lucrate sunt rezultatul a zeci de ore de muncă grea.
Supravegheaţi de către Allan Poppleton, cel care coordonează toate scenele de cascadorie şi luptă, tabăra de antrenamente este intensă, dar crucială.
„Coregrafii meticuloase sunt necesare pentru a asigura siguranţa actorilor care efectuează cascadorii”, spune Allan Poppleton.

Nu este numai o bună pregătire pentru a fi sigur că toată lumea îşi păstrează condiţia fizică, este de asemenea o oportunitate pentru personalul din distribuţie de a petrece timp împreună înainte de a începe filmările.
Acest lucru este deosebit de important pentru toţi actori, mai ales pentru cei noi veniţi ce nu sunt obişnuiţi cu munca grea ce se depune pentru acest serial de succes, cum ar fi Merrells Simon, cel care îl va juca pe Marcus Crassus şi pe care îl puteţi vedea în poza de mai jos, într-un antrenament de luptă cu săbiile.

În timp ce siguranţa este principalul obiectiv al antrenamentelor, beneficiul mult mai practic de a lucra luni de zile în aceste tabere de antrenament, este şi faptul că odată ce toată distribuţia este la un loc, se fac şi măsurători pentru viitoarele costume, se probează posibilităţi de design şi se pun la punct ultimele detalii ce trebuie stabilite înainte de a filma fiecare episod.
„Siguranţa actorilor şi a cascadorilor este crucială” spune Liam McIntyre.
„Taberele de antrenament pentru Spartacus sunt deja renumite şi aici am învăţat să fac antrenamente la limitele absolute. În acest an au găsit un nou nivel de antrenament, inspirat din pregătirea militară”

Şi în timp ce noi am mai auzit în trecut de actori ce s-au mai pregătit în tabere de antrenamente pentru a spori realismul din filme, cum ar fi Platoon sau Saving Private Ryan, această definiţie a luat amploare odată ce a fost lansat filmul 300 al regizorului Zack Snyder, care cu siguranţă a fost o inspiraţie vizuală pentru serialul Spartacus, ce fuzionează condiţia fizică cu elemente militare şi lupte dure pentru a crea secvenţe de acţiune de neuitat.
Ellen Hollman, cea care a jucat în sezonul trecut rolul Saxa, a avut de trecut un test de rezistenţă ce include 20 de ture ale unui stadion, sprinturi pe o anumită perioadă de timp şi terminarea unui poligon militar într-un timp desemnat, ce este un standard pentru recrutările din armată, potrivit celor de la Starz.
După cum puteţi vedea în poza de mai jos aceste probe au inclus şi deplasarea cronometrată pe o distanţă desemnată cu o persoană în spate.

Pentru actorii şi cascadorii din Spartacus, coordonatorul Poppleton este o faţă familiară, el fiind cel ce a condus toate antrenamentele şi pregătirile anterioare pentru toate episoadele din serialul Spartacus şi a declarat că scopul principal, în afară de siguranţa şi forma fizică, la aceste tabere de instruire este acela de a crea o atmosferă de camaraderie şi de încredere între el şi actorii.
Tabăra de instrucţie ajută şi la familiarizarea tuturor celor implicaţi în distribuţie cu arme cu care vor fi înzestraţi, astfel încât atunci când vine momentul pentru începerea filmărilor, nimeni nu va trage de timp şi toată lumea va fi relaxată că nu vor exista incidente pe platourile de filmare.

Sezonul 3 Spartacus va introduce două noi personaje negative, pe Iulius Cezar (Todd Lasance) şi Marcus Crassus (Simon Merrells) iar tabără de instrucţie este modul perfect de a le ura bun venit acestor nou-veniţi ce vor deveni adversari demni pentru Spartacus.
Ca şi noutate în distribuţie, mai există şi Anna Hutchison, cea care va juca rolul Laeta, soţia privilegiată al unui demnitar roman care devine încurcată în lupta împotriva lui Spartacus.
Manu Bennett (Crixus) are plăcerea de a fi unul din membrii distribuţie care a participat la toate cele patru tabere de instrucţie pentru serial şi tocmai de aceea el a început să-i antreneze pe toţi cei implicaţi în serial, chiar şi pe instructori, după cum se vede din poza de mai jos, unde îl puteţi vedea lucrând cu o sabie veche de 200 de ani, numită Taiaha.

Fiind doar la începutul filmărilor şi luând în considerare că orice bucăţică de informaţie despre acest serial popular este binevenită, ne simţim puţin frustraţi că data premierei pentru Sezonul 3 este destul de departe, dar în acelaşi timp ne bucurăm că avem parte de aceste imagini noi, ce ne amintesc câtă muncă deosebită se depune pentru a transpune pe micile ecrane un serial ca Spartacus, ce cu siguranţă va putea fi văzut din nou, atunci când Sezonul 3 va începe pe Starz, la începutul anului 2013.

Un comentariu

  1. Wholly molly , ala e un cauciuc de camion? :))
    Mama ce antrenamente.
    Astept cu nerabdare sa vad primele imagini din sezonul 3 mai ales pe Merrells Simon.
    O sa fie bestial.

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.