Superman Va Fi Epic În Filmul Man Of Steel Cu O Coloană Sonoră Compusă De Hans Zimmer

Rebootul francizei Superman cu filmul intitulat Man Of Steel va avea coloana sonoră compusă de Hans Zimmer, căruia îi revine o sarcină grea, aceea de a surclasa coloana sonoră compusă de John Williams acum peste 30 de ani pentru filmul original Superman.

Într-o mişcare care nu este în întregime surprinzătoare, Hans Zimmer va compune coloana sonoră pentru Man Of Steel, filmul ce se vrea un reboot pentru franciza Superman regizată de Zack Snyder.
Ştirea nu menţionează dacă Hans Zimmer va aduce un omagiu celebrei teme compusă de John Williams, pentru varianta originală a filmului Superman, dar având în vedere că John Ottman a făcut deja asta cu filmul lui Bryan Singer, Superman Returns, Zimmer va dori probabil să producă un sunet original care se va potrivi cu versiunea lui Snyder a super eroului.
Man Of Steel va marca a parta colaborare a compozitorul premiat cu Oscar cu Christopher Nolan şi primul film live-action al regizorului de Zack Snyder în care nu dispune de un acompaniament muzical semnat Tyler Bates.

Această schimbare pare oarecum firească, ţinând cont de colaborarea minunată, cu care Zimmer şi Nolan au schimbat radical imaginea francizei Batman, ea fiind anticipată de către fani încă de când s-a anunţat un reboot pentru franciza Superman şi implicarea lui Nolan în nou concept şi în scenariul filmului.
Aclamatul compozitor se află acum într-o poziţie similară cu cea de la Batman Begins, când a colaborat cu James Newton Howard pentru a realiza un sunet original ce a persistat şi în The Dark Knight Rises.
Acolo, perechea de compozitori a trebuit să refacă total sunetul francizei Batman, care pe parcursul anilor 1990, a fost în mare măsură definit de tema muzicală a lui Danny Elfman pentru filmul lui Tim Burton din 1989.
În cea mai mare parte, Zimmer rămâne unul din cei mai mari compozitori ai timpurilor noastre, exceptând unele coloane sonore pentru continuări, el a produs piesele cele mai memorabile şi mai uşor de recunoscut din istoria filmului recent, inclusiv principalele teme muzicale pentru Gladiator, Dark Knight sau Inception.

Să nu mai menţionăm contribuţiile lui Zimmer la coloanele sonore pentru filme clasice ca Rain Man, The Lion King, Printul Egiptului, Black Hawk Down şi multe altele.
Tema muzicală originală din Superman a compozitorului John Williams, a fost nominalizată la Oscar şi cu siguranţă aruncă o umbră de intimidare asupra oricărei compoziţii ar încerca să egaleze performanţa originală a lui Williams, cea care a definit franciza de peste treizeci de ani.
Probabil cea mai mare provocare pentru Hans Zimmer rămâne acest lucru, redefinirea muzici care să-i dea Omului De Oţel o nouă origine şi un punct de reper ce va rămâne de-a lungul timpului, sau se va pierde în neant ca multe alte încercări eşuate.

Noua adaptare Superman, are o distributie de exceptie, ce include nume ca Henry Cavill (Superman), Amy Adams (Lois Lane), Kevin Costner (Jonathan Kent), Laurence Fishburne (Perry White), Michael Shannon (General Zod), Diane Lane (Martha Kent) şi Russell Crowe in rolul Jor-El.
Man Of Steel este produs de Charles Roven, Emma Thomas, Christopher Nolan şi Deborah Snyder, bazat pe o poveste originală de Goyer şi Christopher Nolan fiind programat să ajungă pe marile ecrane începând cu data de 14 Iunie 2013.
Crezi că Hans Zimmer va reuşi să calce pe urmele lui John Williams?

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.