Osama Bin Laden Vânat Şi Ucis În Primul Trailer Pentru Filmul Zero Dark Thirty

Regizoarea ce a câştigat un Oscar pentru Hurt Locker, Kathryn Bigelow, aduce pe ecrane drama despre misiunea secretă ce a pus capăt domniei celui mai controversat terorist, Osama Bin Laden.

Regizoarea filmului despre vânătoarea lui Osama Bin Laden, Kathryn Bigelow, are la activ o istorie extrem de fascinantă şi promite unele controverse aprinse în lunile ce preced premiera filmului său.
Din câte se pare, premiata cu Oscar, lucra deja cu scenaristul filmului Hurt Locker, Mark Boal la proiectul despre Osama atunci când Bin Laden a fost ucis, de către cei de la Navy SEAL Team Six în 2 Mai 2011.
După aceste evenimente, cei doi au început să regândească scenariul pentru a reflecta evenimentele din viaţa reală şi în timp ce producţia filmului a fost ţinuta sub un văl de secretomanie, astăzi avem parte de primul teaser trailer.

Producţia ce va fi lansată în Decembrie, ridică şi nişte controverse, având în vedere că uni reprezentaţi ai guvernului SUA s-au întrebat dacă administraţia preşedintelui Obama a dezvăluit detalii confidenţiale despre misiunea secretă pe care producţia regizoarei Bigelow încearcă să o reproducă.
Bigelow şi Boal au vorbit pe scurt, într-un interviu recent despre proiect, încercând să abordeze controversele politice, refacerea scenariului şi despre ce reprezintă filmul Zero Dark Thirty.
Atunci când preşedintele Obama a anunţat că omul responsabil pentru cel mai devastator atac terorist din istorie, a fost ucis, Boal şi Bigelow aveau deja finalizat un scenariu despre o încercare de a îl vâna pe teroristul Bin Laden.
Acest scenariu avea la bază un asediu ce se petrecea în munţii Tora Bora, acolo unde serviciile secrete credeau că se ascunde Bin Laden înainte de a scăpa din radarul oficialităţilor.

În timpul unei discuţii de lungă durată cu EW, Bigelow a vorbit despre modul în care evenimentele din viaţa reală au afectat proiectul lor:
-„În clipa în care am auzit vestea că Osama Bin Laden a fost ucis, am realizat că scenariul la care tocmai lucram va deveni istorie. Pe cât de interesantă era povestea la care noi lucram, ştirea a redirecţionat eforturile noastre. Această ştire a schimbat pentru totdeauna ideea filmului nostru.”
Înainte de a câştiga Premiul Academiei pentru scenariul lui Hurt Locker, scenaristul Boal şi-a început cariera ca jurnalist.
El a fost ataşat alături de trupe şi detaşamente de genişti din timpul războiului din Irak şi a folosit aceste experienţe pentru a scrie scenariul pentru prima sa colaborare cu Bigelow.

Cu toate controverse politice din jurul filmului Zero Dark Thirty, nu este chiar şocant că el şi Bigelow nu prea vor să comenteze unele întrebări mai specifice cu privire la informaţii despre această misiune secretă.
De altfel Boal a declarat astăzi că:
-„Am de gând să îmi protejez sursele.” a spus el.
Deşi cu siguranţă vor mai fi făcute multe comentarii politice despre controversa din jurul filmului, la sfârşitul zilei, este doar un film şi trebuie luat ca atare.
Dar dacă cei doi vor câştiga din nou un Oscar cu Zero Dark Thirty, ar putea intra chiar rău de tot sub incidenţa suspiciuni că cineva din interiorul administraţiei Obama dezvăluie secrete ce nu ar trebui să ajungă la urechile unui regizor sau scenarist.

Până în acest moment, ştim foarte puţin despre personajele filmului şi povestea reală a sa.
Ştim doar că Joel şi Nash Edgerton joacă rolul unor membri ai echipei SEAL Six, Kyle Chandler este un oficial de top al CIA în Pakistan, Mark Strong joacă rolul unui analist CIA, iar Jessica Chastain, Clarke Jason, Ramirez Edgar, Perrineau Harold, Ehle Jennifer şi Mark Duplass portretizarea nişte agenţi secreţi.
Bigelow avertizează că Zero Dark Thirty nu poate aduce tot dramatismul acestei misiuni secreta într-un singur film, dar a adăugat că producţia aspiră să fie mai mult decât un simplu divertisment.

Drumul producţiei Zero Dark Thirty până la lansare nu va rămâne doar o poveste simplă şi cu siguranţă vom mai auzi o mulţime de discuţii aprinse în următoarele câteva luni.
Eu unul, sunt incredibil de curios să văd un astfel de eveniment important portretizat pe ecran, sper cu demnitate şi precizie istorică.
Filmul Zero Dark Thirty va ajunge în cinematografe începând din 19 Decembrie.
✐ Silviu

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.