Producţia MAD MAX 4: FURY ROAD Întârziată Din Nou!

Cea de-a patra parte a francizei Mad Max a ajuns cu greu în stadiul actual al producţiei şi întâmpină din nou probleme, cu o lună înaintea datei la care trebuia să fie finalizată.
Încă de la sfârşitul epicei producţii Beyond Thunderdome din 1985, fanii popularului Mad Max au aşteptat cu nerăbdare un sequel.

Hollywood-ul a fost gata să le dea unul, dar după cum ştim cu toţii, lucrurile în industria filmului nu întotdeauna merg conform planului.
După ce a avut de-a face de întârzieri de producţie repetate, numeroase probleme financiare şi restricţii de călătorie post 9/11, proiectul a intrat într-un proces lung de creaţie şi dezvoltare, din care multă lume credea că nu va mai ieşi vreodată.
Cu toate acestea, pasiunea regizorului George Miller pentru celor trei filme originale, l-a determinat pe acesta să meargă mai departe cu Mad Max 4.
Pasiunea lui Miller pentru Mad Max s-a păstrat de-a lungul timpului, chiar dacă au trecut mai bine de 27 de ani de la ultimul film, trecând fără îndoială peste momente dificile care nu au diminuat cu nimic entuziasmul regizorului.
După ce s-a lovit şocant, de refuzul lui Mel Gibson de a reveni pentru un al patrulea film al francizei şi după ce a îndurat aproape un deceniu de chin în procesul de creaţie şi dezvoltare a producţiei, sub supravegherea atentă a lui Miller, a patra parte din franciza Mad Max, intitulată Mad Max: Fury Road, a început în cele din urmă filmările în Namibia, undeva în luna iulie acestui an.

Mad Max: Fury Road îl are acum pe actorul Tom Hardy (The Dark Knight Rises) în rolul personajului titular pe care Mel Gibson l-a făcut celebru şi invers.
Avându-l pe Miller la cârma proiectului şi dispunând de un buget de aproximativ 125 milioane de dolari, lucrurile au început să meargă spre bine în cele din urmă.
Asta până ieri, când surse din interiorul studioului au anunţat oficial că producţia Fury Road este în întârziere cu postproducţia şi cu filmările, chiar dacă zvonurile despre acest lucru au ieşit la iveală de mai mult de o săptămână.
Pe fondul îngrijorării evidente pentru film, nişte oficiali de la Warner Bros şi însuşi preşedintele Jeff Robinov au zburat spre platourile de filmare din Africa, pentru a evalua situaţia neclară a filmului.
Din câte se pare, raportul oficialilor, nu este unul foarte favorabil.
Studioul a desemnat-o pe producătoarea Denise Di Novi să supravegheze producţia în curs de desfăşurare.
Preşedintele Warner Bros, Robinov, consideră că prezenţa lui Di Novi pe platourile de filmare va ajuta ca lucrurile să se mişte puţin mai repede, astfel încât filmul să se poată încheia la timp.
Mad Max: Fur Road are un termen limită de finalizare a tuturor filmărilor stabilit pentru sfârşitul lunii noiembrie.
Warner Bros va păstra o strânsă legătură cu regizorul Miller, care are o istorie nu prea strălucită în tendinţa de a depăşi bugetul iniţial alocat filmului.

Un set de fotografii recente de pe platourile de filmare, dezvăluie că banii studioului par a fi bine cheltuiţi de regizor, dar că viziunea acestuia de a capta peisajele dezolante post apocaliptice adânc înrădăcinate în mintea cinefililor, ar putea costa nişte bani în plus.
O mare parte din cheltuielile producţiei, probabil sunt atribuite vehiculelor bizare şi armamentului creativ şi sălbatic care va apărea în film.
În ceea ce priveşte scenariul şi detaliile complotului, un sinopsis a fost lansat de către Miller cu câteva luni în urmă.
Povestea din Mad Max: Fury Road aduce în prim plan povestea eroului din filmele originale şi a unui grup de supravieţuitori, ce sunt într-o continuă cursă prin deşert, urmăriţi într-un război continuu condus de Imperator Furiosa care va fi portretizată de către Charlize Theron.
Filmul va avea parte de aceleaşi ingrediente: maşini ciudate, explozii de proporţii, curse interesante, lupte brutale şi foarte multă violenţă.

Cu toate acestea, produsul final va fi judecat de fanii filmelor originale.
Dar ţinând cont de faptul că Mad Max 4: Fury Road a avut parte de un drum lung şi furios… la final nu mare mi-ar fi mirarea dacă tot acest efort deosebit va fi în zadar.
De asemenea, al cincilea film al francizei este deja în lucru, intitulat deja Mad Max: Furiosa, filmul ar putea începe filmările, imediat ce Miller termina Fury Road.
Mad Max 4: Fury Road este în prezent de aşteptat să aibă premiera undeva în 2013, dar deocamdată nu are o dată anunţată.

Într-o notă mai personală, am să vă spun că noul vehicul al eroului nostru din film, se zvoneşte a fi noul Ford Interceptor într-o versiunea tunată, un concept pe care îl puteţi vedea mai sus.
Silviu

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.