Adaptarea Trilogiei SCI-FI A Jocului MASS EFFECT Achiziţionează Un Scenarist Nou

Adaptarea pentru marele ecran a popularului joc Mass Effect, are o istorie destul de veche, fiind în curs de dezvoltare de ceva timp, iar după ce cei de la Legendary au renunţat deja la un scenarist, producţia primeşte un nou scenarist.

A trecut destul de multă vreme de când nu s-a mai auzit nimic despre proiectul celor de la Legendary Pictures de a adapta jocul Mass Effect.
Pentru început, se pare că scenariul original scris iniţial de scenaristul Mark Protosevich, este aruncat la gunoi şi relativ necunoscutul scenarist Morgan Davis Foehl este adus ca un nou scriitor în acest proiect.
Nu sunt sigur că noul scenarist are puterea necesară să aducă un start de succes pentru o adaptare de succes, ce se vrea încă de la început o trilogie realizată după un joc video, dar simplul fapt că oficialii de la Legendary realizează această mişcare, este un semn potenţial că filmul Mass Effect se mişcă în direcţia cea bună.

Şi dacă ai ajuns să te întrebi cine e noul scenarist, ar trebui să îţi dai seama că întrebarea ta este firească, mai ales că Morgan Davis Foehl, este un asistent de redactor transformat peste noapte în scriitor, ce încă nu are vreun scenariu transpus pe marele ecran.
Experienţa lui Foehl se poate descrie foarte rapid, el fiind doar editor de efecte speciale pentru serialul Rescue Me şi pentru două din comediile lui Adam Sandler: I Now Pronounce You Chuck & Larry şi Click.
În timp ce creditele de scenarist ale lui Foehl sunt cam subţiri, percepţia generală despre alte lucrări ale sale, este destul de promiţătoare.
Scenaristul a conceput scenariul pentru producţia Sleeper Cell Alien, un film ce este în curs de dezvoltare, fiind în mare parte un proiect independent, despre care se ştie prea puţine lucruri, în afară de faptul că are o poveste cu invazii extraterestre şi va fi regizat de producătorul filmului Distric 9 – Bill Block.
Fanii seriei de jocuri Mass Effect vor fi fericiţi să audă că Foehl a fost angajat de cei de la Legendary Pictures în urma unui concurs la care au participat destul de mulţii scenarişti, iar cunoştinţele sale despre seria de jocuri Mass Effect a fost factorul determinant ce i-a adus acest loc de muncă de la Legendary.

Oricum ar fi, minţile creative din spatele trilogiei SF, au susţinut întotdeauna că un film Mass Effect, nu va fi realizat doar de dragul unei profitabilităţi, chiar dacă asta ar însemna o stagnare de producţie până când se va găsi talentul necesar pentru a realiza scenariul corect.
Chiar şi oficiali de la Legendary Pictures au declarat că producătorii jocului de la Bioware, au la dispoziţie toate resursele necesare pentru a realiza ceea ce vor pentru această potenţială franciză de succes.
Asta înseamnă că cei ce au realizat jocul se vor implica şi în procesul de creaţie şi dezvoltare a scenariului şi a conceptelor ce vor urma să fie realizate pentru filmul Mass Effect.

Încă nu se ştie exact pe ce poveste se va concentra scenariul filmului, dar având în vedere că Mass Effect 3, lansat în martie, a primit multe critici şi recenzii mixte, a fost catalogat ca fiind unul dintre cele mai lustruite şi rafinate poveşti ale anului.
Totuşi, implicarea scenaristului Morgan Davis Foehl, ar putea aduce o abordare complet nouă faţă de cea a jocului, dar nu vom şti sigur asta până când el sau cei de la Legendary vor lansa un comunicat de presă oficial.
✐ Silviu

5 comentarii

  1. Cu scenaristul asta nou … nu stiu zau, sa speram ca nu vor mai shimba de vreo doua ori scenariul 🙂
    Dupa cum vezi, nu se grabesc, asa ca mai trebuie sa treaca ceva timp.

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.