STAR WARS: EPISODUL 7: Începutul Unei Noi Trilogii În 2015 – Disney A Cumpărat LucasFilm

Dacă te-ai gândit vreodată, că un nou film STAR WARS va deveni realitate undeva în viitorul îndepărtat, înseamnă că ai avut dreptate, deoarece o Nouă Trilogie Star Wars se pregăteşte să fie lansată începând cu Episodul 7, ce se anunţă pentru 2015.

De ieri seară, efectiv a explodat internetul, după ce George Lucas a lansat un anunţ oficial şi o declaraţie de presă în ce priveşte viitorul companiei sale de producţie LucasFilm.
Într-o ştire senzaţională ce a lăsat pe toată lumea cu gura căscată, un comunicat de presă dezvăluie că Disney a achiziţionat compania lui George LucasLucasfilm pentru şocanta sumă de 4,5 miliarde de dolari.
Mai mult decât atât, Disney anunţă că a stabilit o dată de lansare pentru Star Wars: Episodul VII, pentru 2015.
Da, nu e nici o glumă, chiar ai citit bine.
Şi nu numai că Disney va conduce imperiul galactic din Star Wars, dar din câte se pare, partea a şaptea din cea mai populară franciză a tuturor timpurilor este deja în dezvoltare şi este programată pentru lansare în acelaşi an cu Avengers 2 şi Justice League.
Cu această mişcare strategică, Disney şi-a solidificat planurile de a fi singura companie ce stăpâneşte drepturile pentru Pixar, Marvel şi Lucasfilm.

-„În ultimii 35 de ani, una dintre plăcerile mele cele mai mari a fost transmiterea universului Star Wars de la o generaţie la alta”, a declarat George Lucas, Preşedinte şi Chief Executive Officer al companiei Lucasfilm, în declaraţia de aseară.
-„Acum a venit timpul să predau această moştenire unei noi generaţii de cineaşti. Întotdeauna am crezut că Star Wars ar putea trăi mult mai mult decât mine şi am crezut că a fost important să se creeze o tranziţie în cursul vieţii mele. Sunt convins că Lucasfilm, aflată acum sub conducerea lui Kathleen Kennedy şi având o casă nouă în cadrul Disney, Star Wars va ajunge cu siguranţă să înflorească pentru multe generaţii de acum încolo. Disney va oferi posibilitatea ca Lucasfilm să aducă trasee noi pentru filmele Star Wars, ideii noi pentru televiziune, jocuri, parcuri tematice, divertisment şi alte forme de distracţie.”
După ce am aflat recentKathleen Kennedy, vechea parteneră de producţie a lui Steven Spileberg a fost aleasă co-presedinte al companiei Lucasfilm, se pare că ea va deveni acum preşedintele companiei ce va răspunde direct oficialilor de la Disney, iar în timp ce George Lucas va deveni un consultant creativ pentru viitoarele producţii Star Wars, Kathleen Kennedy va fi producătorul executiv al noului film Star Wars Episode 7 şi a viitoarei trilogii pe care Disney o plănuieşte.
Ştiam cu toţii că până la urmă se va mai face un alt film Star Wars, fie că va fi vorba de un serial, reboot, remake, sau chiar o continuarea directă a Trilogiei Originale Star Wars.

Cei de la Disney au manipulat proprietăţile Marvel destul de bine, astfel încât sperăm că vor face acelaşi lucru cu seria Star Wars.
Totuşi, e de aşteptat ca unele complicaţii să apară la un moment dat, mai ales că 20th Century Fox deţine încă drepturile de a distribui varianta revizuită 3D a filmelor Star Wars de-a lungul următorilor ani.
Serialul de televiziune Star Wars: Clone Wars este deţinut de principalul concurent al celor de la Disney, Turner Broadcasting, aşa că rămâne de văzut modul în care aceste extensii ale francizei vor fi sortate până la urmă.
-„Am declarat că nu am de gând să mai fac alte filme Star wars şi e chiar adevărat, eu personal nu am de gând să mai fac altele. Dar asta nu înseamnă că nu sunt dispus să predea ştafeta lui Kathy Kennedy pentru a face cât mai multe posibil. Am deja scenariile pentru episoadele 7, 8 şi 9, iar pe lângă astea o grămadă de alte filme din acelaşi univers, evident alături de alte sute de cărţi şi benzi desenate, dar în special tot ce un fan şi-ar putea imagina în acest univers. Rămâne doar să transfer acest tezaur de poveşti lui Kathy şi am încredere deplină că ea o să facă o treabă excelentă.” a mai declarat George Lucas într-un interviu realizat în această noapte.
Întrebată despre viitorul film, Kathy Kennedy a declarat că a început deja să vorbească cu diferiţi scriitori despre scenariul pentru Episodul 7:
„Suntem absolut convinşi că trebuie să facem şi alte filme Star Wars şi suntem în mijlocul părţii cu adevărat distractive a procesului de dezvoltare şi creaţie, dar deasemenea în tratative intense cu un cuplu de scriitori cu care deja am început să discutăm idei multiple.”

Un lucru e sigur: NU vom duce lipsă de zvonuri majore despre Star Wars în următoarele luni.
La final, am să descriu concluzia finală a celor de la Disney:
Star Wars: Episodul 7 va fi începutul unei trilogii noi a cărui poveste deja se ştie.
Scenariul pentru Episodul 7 este deja finalizat, iar George Lucas este consultat pentru viitoarea trilogie.
Episoade 8 şi 9 vor fi lansate aproximativ la un an diferenţa după cel din 2015, aşa că vom vedea continuările prin 2017 şi 2019.
Cei de la 20th Century Fox nu vor fi implicaţi cu aceste versiuni noi.
Oficialii de la Disney vor exploata potenţialul de extindere a universului Star Wars şi pentru televiziune, probabil pe canalul lor, aşa că ne aşteptăm la cel puţin un serial nou animat, în afara celui de pe Cartoon Network.
Disney se concentrează deocamdată, pe franciza Star Wars, aşa că MOMENTAN, nu există riscul de a vedea planuri măreţe şi pentru Indiana Jones, deoarece această trilogie este strâns legată în unele dispute juridice cu Paramount, care a distribuit filmele Indiana Jones.
Disney intenţionează să păstreze compania de efecte vizuale Industrial Light & Magic (ILM) aşa cum este.

Iar acum, vă rog să mă scuzaţi, după ce am auzit cea mai bună ştire din ultimi 10 ani, mă duc să urlu de fericire … dar între timp, pentru cei ce sunt încă nedumeriţi, am două clipuri cu declaraţii despre această tranzacţie istorică mai jos.
May The Force Be with You!
✐ Silviu

6 comentarii

  1. O parte esentiala a anuntului lansat de Disney ieri a fost un citat ce spunea ca universul Star Wars (citez) – "oferă practic un univers nelimitat de caractere si povesti, ce pot conduce la mui multe filme artistice" -, banuiesc ca inseamna un singur lucru: O noua trilogie, O Noua Poveste, Noi Personaje!

  2. Stau si ma gandesc cum naiba vor continua povestea?
    Cu siguranta or sa fie alte caractere, dar oare o sa le vedem in vreo forma sau alta si pe cele vechi? Luke, Han Solo etc…
    Ar fi super misto sa isi faca macar pentru putin timp aparitia, asa ca sa predea stafeta de Jedi :))
    Oricum, este cea mai buna veste pe care am auzit-o in ultima vreme!
    Multam fain

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.