tdfn-ro-top-zece-actori-celebri-ce-au refuzat-un-rol-intr-un-film-legendar

Zece Vedete Ce Au Refuzat Roluri Celebre În Filme Legendare

Will Smith şi Sean Connery în Matrix?! – Vezi o listă a zece actori celebri ce au refuzat o serie de roluri principale din proiecte de filme măreţe, filme ale căror nume au devenit foarte cunoscute în timp.

Unele din momentele cele mai grele din cariera unui actor, sunt momentele în care trbuie sa iei decizii de implicare într-un viitor proiect cinematografic, proiect ce la un moment dat, va avea succes sau nu. În majoritatea cazurilor, implicarea într-un proiect depinde de mai mulţi factori de decizie, începând cu agentul fiecărei celebrităţi şi terminând cu programul de lucru al fiecărui actor.
Chiar dacă unii actori celebri, au reuşit să îşi întregească cariera şi după ce au refuzat unele roluri ce le-ar fi adus mai multă popularitate, nu toate cazurile sunt fericite, iar unii dintre ei chiar regretă refuzurile din trecut.


Will Smith a refuzat un rol în Matrix
Will Smith În The Matrix:
Will Smith a jucat în unele dintre cele mai mari blockbustere făcute vreodată, de la filmul Independence Day la franciza Men In Black, dar la un moment dat, el a avut posibilitatea de a face parte dintr-o altă franciză legendară.
Lui Will Smith i-a fost oferit iniţial rolul lui Neo din franciza frăţiilor Wachowsky: Matrix, asta chiar înainte de a începe filmările pentru notoriul Wild, Wild West, alături de Kevin Kline.
Succesul imens al francizei Matrix, nu a părut să îl deranjeze prea mult pe Will, el declarând ulterior:
-„Matrix este un concept destul de dificil de prevăzut. Pur şi simplu nu m-am văzut în acest rol. M-am uitat la performanţa lui Keanu – şi foarte rar spun asta – dar aş fi stricat rolul cu siguranţă”.

Matt Damon a refuzat un rol în Avatar şi The Dark Knight
Matt Damon În Avatar şi The Dark Knight:
Având în palmares un Premiul Al Academiei încă de la începutul carierei sale, datorită talentului de scriitor şi a rolului magistral din Good Will Hunting, Matt Damon nu este un străin al succesului cinematografic, mai ales atunci când luăm în considerare franciza Ocean, trilogia Bourne şi succesul Saving Private Ryan.
Damon a trecut totuşi cu vederea, două dintre filmele cu cele mai mari încasări din toate timpurile.
El a refuzat rolul principal în filmul cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei, filmul Avatar al regizorului James Cameron, ca urmare a unui conflict de programare cu filmările pentru The Bourne Ultimatum.
Iar ca să fie lista şi mai completă, Matt a refuzat rolul lui Harvey Dent din The Dark Knight, ca urmare a interferenţei ce survenea cu începerea filmărilor la filmul lui Clint Eastwood: Invictus.
Jack Nicholson ar fi putut juca în seria The Godfather
Jack Nicholson În The Godfather:
Unul din cei mai legendări actori, a avut posibilitatea la un moment dat să joace unul dintre cele mai cunoscute personaje din istoria cinematografiei.
Lui Jack Nicholson i-a fost oferit primul rolul lui Michael Corleone din Naşul.
Nicholson a refuzat pentru că, aşa cum a declarat în trecut:
-„Ştiam că The Godfather va fi un film grozav, dar în acel moment am crezut că indienii ar trebui să joace roluri scrise pentru indieni şi italienii ar trebui să facă același lucru.”
Având în vedere că Jack a apărut în Easy Rider, The Last Detail, Five Easy Pieces, One Flew Over The Cuckoo’s Nest şi Chinatown imediat după ce a refuzat rolul principal din Naşul, în mod evident a depăşit cu brio acest moment.

Johnny Depp În Ferris Bueller’s Day Off:
Acest aspect este destul de greu de imaginat, dar cu siguranţă ar fi schimbat faţa uneia dintre cele mai populare comedii ale anilor ’80.
Lui Johnny Depp i-a fost oferit iniţial rolul principal în comedia Ferris Bueller’s Day Off înainte ca Matthew Broderick să joace rolul ce i-a propulsat cariera.
La fel ca Will Smith, Damon şi Nicholson, Johnny Depp pare să îşi fi redresat cariera, imediat după refuzarea acestui rol important.

Leonardo DiCaprio În Boogie Nights:
Leonardo DiCaprio, unul din actorii ce a jucat în filmul ce a stat în topul filmelor cu celor mai mari încasări din toate timpurile, înainte de Avatar, blockbuster-ul ce i-a propulsat cariera în topul actorilor, Titanic, a refuzat un film ce încă îl regretă.
Leo trebuia să joace rolul lui Dirk Diggler din producţia Boogie Nights al regizorului Paul Thomas Anderson, înainte ca Mark Wahlberg să preia rolul principal.
DiCaprio a refuzat rolul din Boogie Nights, declarând ulterior ca:
-„Este un film pe care l-am iubit şi chiar mi-aş fi dorit să îl fi făcut… Sunt un mare fan al regizorul Paul Thomas Anderson, dar prima dată când ne-am întâlnit pentru acest rol, eu nu văzusem aproape nimic din munca lui anterioară. Acum, îmi place Boogie Nights foarte mult.”
Molly Ringwald În Pretty Woman şi Ghost:
Credeţi sau nu, starul anilor ’80 din filme ca Pretty In Pink, Sixteen Candles sau The Breakfast Club – Molly Ringwald i-au fost oferite rolurile principale din Pretty Woman şi Ghost.
Decizia lui Ringwald de a refuza aceste două roluri principale, cu siguranţă nu i-au ajuta cariera deloc, dar acesta decizie a ajutat că Julia Roberts şi Demi Moore să devină unele din cele mai cunoscute vedetele feminine de la Hollywood.

Kevin Costner În The Shawshank Redemption:
Kevin Costner a fost unul din cele mai mari staruri de cinema de pe planetă în anii ’80 şi începutul anilor ’90.
Din păcate, Costner a primit o lovitură devastatoare atunci când a decis să continue cu proiectul său devastator – Waterworld – una dintre cele mai mari bombe din istoria filmului, în loc de juca rolul legendar Andy Dufresne, din The Shawshank Redemption.


Emily Blunt În Iron Man 2:
Tânăra actriţă britanică Emily Blunt ce a avut succes în The Devil Wears Prada, The Adjustment Bureau şi mai nou în Looper, a pierdut definitiv posibilitatea de a face parte dintr-o franciză masivă.
Lui Emily Blunt i-a fost oferit iniţial rolul Black Widow din Iron Man 2, care în cele din urmă a fost preluat cu succes de Scarlett Johansson, deoarece Emily avea un conflict de planificare cu producţia Călătoriile Lui Gulliver, un film care a ajuns o fâsăială fără efect la boxoffice.
Sean Connery În Lord Of The Rings şi Matrix:
Recunoaştem încă de la început, aceste două roluri ar fi fost epice pentru Sean Connery.
Legenda ecranului, Sir Sean Connery ar fi putut avea două roluri magistrale spre finalul carierei sale de actor, în două francize de succes ce s-ar fi adăugat la zecile de filme uimitoare cu care ne-a încântat actorul.
Ei da, lui Sean Connery i-a fost oferit atât rolul lui Gandalf din trilogia Lord Of The Rings, cât şi rolul lui Morpheus din trilogia Matrix.
În anii ce au urmat acestui refuz, Sir Sean Connery a recunoscut că regretă deciziile sale de pe aceea vreme.
Am putea spune că şi noi regretăm la fel de mult.

Tom Selleck În Indiana Jones:
Ar putea fi greu de închipuit acum un asemenea lucru, dar Harrison Ford nu a fost primul actor la care Steven Spielberg şi George Lucas s-au gândit pentru rolul Indiana Jones din Raiders Of The Lost Ark.
Starului din Magnum P.I. – Tom Selleck i-a fost oferit iniţial rolul cu adevărat iconic din franciza Indiana Jones, dar actorul a trebuit să refuze rolul din cauza unor conflicte de programare cu serialul TV de mare succes Magnum P.I. la care acesta lucra.
Avem şi dovada in filmuleţul de mai jos:4 comentarii

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.