Convenţia Comic-Con Ajunge Pentru Prima Dată În România!

Cel mai important eveniment dedicat pasionaților de benzi desenate, animații, jocuri video, seriale tv şi filme, ajunge pentru prima dată şi în România.

Iată că după ce doar am putut vedea de-a lungul anilor trecuţi, asemenea convenţii doar în imagini, anul viitor o să avem ocazia specială să participăm la prima convenţie Comic-Con din România.
De altfel era de aşteptat un asemenea eveniment chiar şi la noi în ţară, mai ales că în ultima vreme, cultura benzilor desenate a prins amploare şi la noi, iar publicul din România devine din ce în ce mai matur şi mai înţelegător.
Şi ca să susţină ceea ce spun eu aici, iată că şi în România se poate.
Una din singurele publicații profesioniste de benzi desenate cu subiecte românești se intitulează Harap Alb Continuă, şi a ajuns deja la a doua ediţie, ceea ce demonstrează că există interes, nu doar în rândul cititorilor, ci şi un interes mare din partea celor ce realizează această revistă de benzi desenate.

Desigur, au existat multe publicaţii de-a lungul timpului ce au încercat să readucă în atenţia publicului larg interesul pentru poveştile desenate ale lui Harap Alb, dar nici una ca Harap Alb Continuă, revista de benzi desenate ce îl reinventează pe eroul nostru mitic, îl face să trăiască în prezent, fiind ilustrată în stilul benzilor desenate Marvel sau DC Comics, în încercarea de a reda cititorilor moderni simţul aventurii oferit de poveştile scrise de autori romani.
Harap Alb s-a reinventat, şi eşti invitat şi tu să îl vezi, el nefiind cu nimic mai prejos decât super-eroii americani.
Doar poate că a dormit puţin prea mult.
Puteţi găsi detalii despre Harap Alb Continuă pe pagina oficială a revistei (www.harapalbcontinua.ro), dar şi pe pagina lor de Facebook.

Cu toate acestea, drumul spre succes este încă destul de anevoios şi va necesita multă muncă şi multe campanii de marketing până când vom atinge nivelul celorlalte convenţii europene sau americane.
Conceptul care stă la baza celebrelor convenţii San Diego Comic Con Internaţional sau New York Comic Con, acest eveniment minunat, va avea loc la Bucureşti, în perioada 30- 31 Martie 2013, la Palatul Naţional al Copiilor, propunându-şi să adune tinerii pasionaţi de celebrele benzi desenate americane comics, jocuri video, animaţii şi benzi desenate japoneze, filme şi seriale TV.
La convenţia East European Comic Con de la Bucureşti, vizitatorii vor putea asista şi participa la diverse concursuri, proiecţii video, sesiuni speciale cu celebrităţi din lumea cinematografică şi cea a benzilor desenate, precum şi să-şi achiziţioneze produse specifice acestui gen de eveniment.

Printre competiţiile organizate la Comic Con se numără celebrul concurs de costume Cosplay, unde participanţii interpretează o mini-scenetă, purtând costumul unui personaj de bandă desenată, joc video, animaţie sau film şi imitându-i cât mai exact gesturile şi comportamentul; un concurs cu întrebări şi răspunsuri (Quiz) pentru persoanele pasionate de serialele tv, comics şi jocuri video; un concurs de talente bazat pe un concept specific japonez şi un concurs de desen.
O parte importantă a evenimentului o vor constitui competiţiile de jocuri video pentru PC şi console, organizate cu suportul Electronic Sports League România (ESL), câştigătorilor fiindu-le asigurate premii substanţiale.

Nu vă rămâne decât să accesaţi pagina oficială a evenimentului şi să fiţi siguri că veţi ajunge la convenţia de la Bucureşti în luna Martie.
Şi desigur, să cumpăraţi cât mai multe reviste de benzi desenate precum Harap Alb Continuă.
În felul ăsta putem contribui şi noi la propagarea unui fenomen ce este destul de răspândit şi iubit la scară mondială.
Silviu

5 comentarii

 1. @scifigeekgirl:disqus
  Probabil, inca nu se stie, dar banuiesc ca nu vor veni chiar din prima asemenea publicatii mari 😉
  Accent se va pune pe "east".
  Asta nu inseamna ca nu
  merita vazut si vizitat.
  Si da @:disqus , cu siguranta in timp sa devina mai mare si mai atragator!

 2. Chiar nu conteaza pentru mine.
  Important e ca se face CEVA si in timp o sa devina tot mai extins … sper.
  De cand astept un asemenea eveniment!
  ROMANIAN GEEKS :)))

 3. Banuiesc ca east european inseamna fara DC Comics, Marvel si alte chestii ?! nu?
  Ar fi prea frumos sa vina asemenea publisheri de la inceput 🙂

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.