THE HOBBIT: AN UNEXPECTED JOURNEY Cucereşte Box-office-ul Şi Atenţia Fanilor

The Hobbit An Unexpected Journey, primul film din trilogia regizată de Peter Jackson, reuşeşte să ajungă aproape de inima fanilor şi a celor ce au aşteptat filmul cu nerăbdare, dovedindu-se a fi o producţie de calibru cu încasări pe măsură.

Iată că a sosit şi momentul adevărului pentru regizorul Peter Jackson şi ecranizarea cărţii lui TolkienThe Hobbit.
După un drum lung şi anevoios şi trecând cu greu prin diferite perioade încă de la începuturi, Warner Bros a reuşit într-un final să realizeze un succes din ceea ce părea, că nu va mai fi vreodată un film despre Middle Earth.
Problemele producţiei The Hobbit au apărut încă din 2010, când cei de la MGM au anunţat că ecranizarea nu va avea finanţarea dorită, din cauza problemelor financiare, moment în care regizorul Guillermo del Toro, ce era desemnat la conducerea proiectului, a părăsit producţia pentru alte proiecte personale.
Între rezolvarea problemelor financiare şi găsirea unui regizor – deşi Peter Jackson era alegerea evidentă – cei de la Warner Bros au pus la bătaie un buget de 500 de milioane de dolari, moment în care Peter Jackson a declarat că revine la cârma acestui proiect îndrăzneţ.
În acel moment, MGM şi Warner Bros au încheiat un contract conform căruia Warner va avea drepturi exclusive de distribuţie mondială a filmelor regizate de Peter Jackson.

Imediat ce bugetul a fost mărit considerabil, au apărut şi primele ştiri despre distribuţie, scenariu şi începerea filmărilor ce trebuiau să aibă loc în Noua Zeelandă, începând cu luna Februarie 2011.
Totuşi acest lucru nu s-a întâmplat chiar conform planului, deoarece regizorul Peter Jackson a fost internat de urgenţă, acuzând dureri severe de stomac, în urma unui regim drastic de slăbire pe care regizorul l-a urmat.
Filmările pentru The Hobbit au început totuşi, exact în data de 21 Martie 2011.
Prima parte a adaptării lui Peter Jackson, The Hobbit s-a lansat vineri în cinematografele din toată lumea, iar victoria lui Bilbo Baggins şi a tovarăşilor săi de aventură, se pare că a fost maximă.
Filmul a doborât în Statele Unite recordul pentru cele mai bune încasări din luna Decembrie, primele 13 milioane fiind obţinute doar din proiecţiile de vineri seara.
The Hobbit: An Unexpected Journey, filmul ce a devenit între timp, primul dintr-o trilogie, a încasat cifra de 84,7 de milioane de dolari ca total al încasărilor obţinute peste ocean, această cifră fiind cu mai mult mare decât a obţinut în 2003 ultimul film din trilogia The Lord Of The Rings: The Return of the King, adică 73,3 milioane de dolari.

Cu această cifră, producţia regizată de Peter Jackson este deasupra deţinătorului de până acum al recordului american de la debut – I Am Legend cu 77 milioane de dolari.
Alături de încasările obţinute în restul ţărilor – 138 milioane de dolari – An Unexpected Journey se poate mândri acum cu un total de 223 de milioane de dolari, sumă ce s-ar putea extinde suficient până în ultima zi din lună, pentru a depăşi un miliard de dolari încasări în toată lumea.

Animaţia celor de la Disney, Rise Of The Guardians rămâne pe locul doi în clasament, cu 7,4 milioane de dolari, în vreme ce filmul lui Spielberg, Lincoln, urcă pe locul trei cu 7,2 milioane.
Ocupantul locului întâi de săptămâna trecută, Skyfall, coboară pe patru cu 7 milioane, urmat de Life Of Pi cu încasări doar de 5,4 milioane, în vreme ce The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2 coboară pe locul şase cu 5,1 milioane de dolari.
Simona

3 comentarii

 1. Al treilea film se va baza pe ultimele capitole (daca nu, chiar ultimul capitol, nu mai tin exact minte desi am terminat cartea acum o luna). Tinand cont de treaba asta, si faptul ca ultimul capitol poate fi citit in vreo 30 min nu prea stiu cum o sa lungeasca filmul. Ar putea sa il demaste pe Necromancer-ul vazut de Radagast (personaj care nu apare in "The Hobbit" ci doar e un mesager intre Saruman si Gandalf in "Fratia Inelului") ca fiind bineinteles nimeni altul decat binecunoscutul personaj negativ si stapan al inelelor magice, Sauron. Oricum treaba asta nu e prezenta in nici una din cele 4 carti, la fel ca si gigantii de piatra luptandu-se intre ei.

 2. Era de asteptat nu? 🙂
  Din punct de vedere vizual, filmul e uimitor.
  Ma gandesc ca povestea
  mai lasa putin de dorit din cauza ca e doar prima parte si vor sa faca o
  figura si cu al doilea film si mai ales al treilea.
  Oricum, excelenta treaba a facut sir Peter Jackson.

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.