Recenzie The Last Stand

Un film ce a avut premiera de curand la noi şi care merită cu adevarat a fi comentat este si primul film în care Arnold Schwarzenegger deţine pentru prima dată – de când s-a întors la actorie – rolul principal intr-un film de acţiune.
Si dacă Arnold ne-a promis că „se va întoarce„, iată-l în filmul de acţiune ce se intitulează Last Stand sau mai bine zis: Ultima Redută, aşa cum l-a adus in cinematografe distribuitorul din românia.

Producţia de acţiune regizată de Jee-Woon Kimun regizor despre care nu mulţi aţi auzit – este inca de la inceput, un film de weekend ce probabil dacă nu ar fi avut o distribuţie bună, ar fi rămas necunoscut.
Iar tinand cont de tonul puţin mai degajat al filmului de la început – ce aduce cu sine suficientă intrigă pentru a înţelege ce se petrece în firul narativ al filmului – nimeni nu ar crede ca filmul se termina destul de incitant.
Last Stand are o poveste destul de simplă, poveste ce se complica ulterior dar care duce la o serie de secvenţe de acţiune, ce scot în evidenţă calităţile pentru care Arnold a devenit in timp, unul din cei mai cunoscuţi actori de acţiune.
Iar in ciuda faptului că unele evenimente din scenariu devin destul de previzibile şi filmul este plin de clişee cinematografice, încă de la început sunteti supuşi unor glume usoare marca Arnold Schwarzenegger, ce continua pe tot parcursul filmului si care fac haz de necaz.
Doar trăim într-o lume unde franciza The Expendables a obtinut încasări de peste 600 milioane dolari în toată lumea, o lume unde Bruce Willis revine la franciza Die Hard, iar Harrison Ford este gata, gata, să revină la rolul Han Solo din Star Wars: Episode 7.
Evident ca este cool să fi bătrânel simpatic la Hollywood in aceste momente.

Pe lângă toate acestea, alături de Arnold, îl veti găsi si pe „trăznitul” Johnny Knoxville, cel care nu face un rol deosebit dar care prin naturaletea lui, va reusi sa smulga câteva zâmbete, chiar dacă acţiunea principală a filmului se concentrează mai mult pe personajul lui Arnold şi pe personajul negativ interpretat de Eduardo Noriega.
Ultima Redută ne va spune povestea lui Ray Owens (Arnold Schwarzenegger) un şerif mai în vârsta ce a renunţat la o carieră in poliţia din Los Angeles, exilându-se usor într-un oraş de frontieră mexican ce se numeste: Sommerton Junction.
Unul din cei mai căutati şi mai faimosi lideri al traficanţilor de droguri din Mexic pe nume Gabriel Cortez (Eduardo Noriega), evadează dintr-un camion blindat ce îl transporta la o închisoare federală, şi işi face planuri marete pentru o ieşire spectaculoasă din Statele Unite, tocmai prin oraşul linistitului şerif Ray.
In afara de faptul ca Cortez conduce o maşină al naibii de rapidă, un Chevrolet Corvette C6 ZR1 cu care face tot felul de minunaţii pe parcursul calatoriei până la frontieră, el mai deţine şi un as în mânecă, un ostatic valoros.

Intre timp, oraşul liniştit în care Ray este şerif, are parte de liniste totala si nu se întâmplă mai nimic ieşit din comun.
Dar atunci când doi serifi din Sommerton Junction descoperă o grupare terorişti ce construiau un pod peste canionul ce duce in Mexic – si un ajutoar de şerif este impuşcat – lucrurile încep să se complice prea mult. Ray trebuie să îşi indeplineasca rolul de om al legii, doar pentru a rezolva problema ce se abate asupra oraşului in care el e legea.
Apelul telefonic al unui agent FBI – interpretat cam vag de Forest Whitaker – îl trezeşte pe şerif din amorţeală şi realizând că traficant de droguri vrea să treacă frontiera prin Summerton, acesta organizează cu ce are la dispoziţie, o Ultimă Redută pentru a-l opri pe Cortez.
In Last Stand, acţiunea este una clasică, iar Arnold se descurcă chiar bine pentru cei 65 de ani ai săi.
Bineinteles ca confruntarea finală cu personajul negativ, rezervă şi căteva surprize placute si în ciuda unor lipsuri minore, Ultima Redută reuşeşte să stârnească mai multe zâmbete, mai ales cand personajul lui Luis Guzmán devine un fel de clovn al serifilor din Sommerton.
In combinaţie cu personajul interpretat de Johnny Knoxville, cei doi fac probabil cele mai bune momente amuzante ale filmului.

Spre final, dacă vrei un film dragut cu acţiune moderată şi un scenariu ce nu te solicită prea mult,  atunci mergi să vezi Ultima Redută, film în care alaturi de Arnold mai joacă actorii Rodrigo Santoro, Jaimie Alexander, Peter Stormare, Genesis Rodriguez şi Zach Gilford.
Silviu

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.