LUKE EVANS Este DRACULA În Noua Dramă Istorică Cu Povestea Originii Celui Mai Faimos Vampir

Filmul celor de la Universalintitulat iniţial Dracula Year Zero – povestea în care studioul pregăteşte o poveste ce merge să afle originile puterilor prinţului Vlad din Transilvania ce devine DRACULAunul din cei mai renumiţi vampiri ai tuturor timpurilor – îl va avea în rolul principal pe Luke Evans.

În primul său rol major principal alături de cei de la Universal, Luke Evans va juca rolul unui tânăr prinț transilvănean care face sacrificiul suprem pentru a-şi salva soția și copilul, în această nouă producţie orientată spre o poveste istorică ce ne va purta la originea poveştii vampirului infam.
Filmul celor de la Universal, va aduce debutul regizoral al lui Gary Shore, cel care şi-a câștigat experiența în lumea reclamelor şi care intenționează să înceapă producția pentru acest block-buster, mai târziu în acest an.
Producătorul filmului, Mike De Luca a vorbit în urmă cu câțiva ani despre acest viitor proiect, încă de pe vremea când studioul a scos din planuri producţia filmului, din cauza unor probleme de buget.
Acum câteva săptămâni, Luke Evans a declarat că ar fi interesat de un rol principal într-un film cu buget mare, referindu-se exact la acest film nou cu Dracula, al cărui scenariu, se pare că l-a citit înainte de a semna un contract cu cei de la Universal.
Filmul va avea în prim plan viaţa tânărului prinţ Dracula de pe vremea când el era un simplu muritor şi pelicula va prezenta viaţa sa din punct de vedere istoric, mai degrabă decât să introducă setea sa de sânge sau alte obiceiuri criminale.
Atunci când familia sa este amenințată de un sultan însetat de sânge, el îşi sacrifică sufletul cu scopul de ai salva pe cei iubiţi, astfel devenind primul vampir blestemat din lume.

„Se pare că scenariştii au venit cu o idee despre care eu cred că este ingenioasă, având o abordare care combină puţin istoria adevăratului personaj pe care se bazează personajul Dracula şi cartea scrisă de Bram Stoker, „ a declarat producătorul Mike De Luca.
Până acum, totul sună destul de bine, mai ales că noi romanii suntem cei ce cunoaştem cu adevărat istoria unui personaj istoric ce a fost transformat într-un vampir iconic, iar având în vedere că oriunde în lume ai merge – declarând că eşti din Transilvania – toată lumea te va întreba câte ceva despre Dracula.
Am ajuns să îmbrăţişăm un mit ce îşi are originea la noi în ţara – pe care l-au transformat alţii în maşina de făcut bani – atât de lejer, încât mi-e ciudă că nu profităm noi românii de această poveste fantastică.
De fapt cronicile eforturilor unui tânăr prinț – aşa zisul Vlad din Transilvania – care încearcă să mențină pacea cu Imperiul Otoman și se luptă pentru a menţine un echilibru între țara sa mică şi hoarda de turci ce ameninţa să invadeze Europa, nici nu este prea departe de adevăr.
Există o bază istorică pentru toate astea, dar se pare că scenariul pentru noul film Dracula (Luke Evans), va conţine şi multe fantasmagorii ce pe noi românii, ne vor face să zâmbim atunci când vom vedea filmul.
Se pare că tânărul prinţ al Transilvaniei, încearcă să evite confruntarea directă cu armata otomană, care doreşte să răpească copii pentru a-i recruta în armata lor ca şi ieniceri.

Un lucru care nu este nici el departe de adevăr, mai ales că istoria are evidenţe clare că serviciul militar forţat în armata invadatoare, era un lucru real.
Tocmai acest lucru încearcă să îl prevină Vlad, pentru că propriul său fiu, este amenințat cu răpirea.
De fapt, scenariul spune că Vlad va deveni o victimă a propriilor acţiuni din trecut, atunci când el şi-a câștigat reputația de a fi Vlad Țepeș, încă din timpul când el încerca să menţină pacea cu Imperiul Otoman şi executa ordinele lor pentru a-i ţine pe turci afară din ţară.
Evident, filmul va avea şi un antagonist special, cel ce îl forţează pe Vlad să vadă lucrurile altfel, cel ce îl ameninţă cu eliminarea tuturor celor iubiţi, astfel încât într-un moment de disperare, el se uită spre un vârf de munte din Transilvania, despre care toți țiganii din țara spun este bântuit și plin de magie neagră.
Deşi el nu crede în puteri supranaturale, într-o confruntare psihologică finală, urcă pe acest munte pentru a vedea dacă există vreo putere mistică de care el s-ar putea folosi pentru a învinge armata invadatoare.

Într-un final, nu pot să spun decât că poate acest nou film este bine venit, poate el va face puţină dreptate portretului istoric al lui Vlad Ţepeşo figură marcantă în istoria noastră – un personaj pe care Bram Stoker l-a transformat în cel mai cunoscut vampir al tuturor timpurilor, dar care a fost total nedreptăţit de-a lungul timpului.
Pe Luke Evans îl veţi putea vedea în cinematografe, jucând rolul antagonistului din producţia Fast And Furious 6, începând cu 24 Mai.
Tu ce părere ai despre noua poveste născocită de cei de la Hollywood despre Dracula?
✐ Silviu

3 comentarii

  1. Pai … am impresia ca tocmai de aceea s-au gandit la el.
    Probabil au studiat oamenii inainte sa se arunce intr-o asa poveste complicata cu Vlad Tepes.

  2. LooooL Funny shiet, ma gandeam exact la acelasi lucru uitandu-ma la poza aia cu el si castelul Bran. Are el acel ceva. Mai ales cu mustata, ca fara parca nu mai are acelasi farmec medieval.

  3. Mama mia ce bine l-au potrivit, Luke are ceva din Vlad Tepes daca stai sa te uiti bine.
    Cred ca este perfect pentru un asa rol.

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.