Primul Trailer Pentru Ecranizarea Sci-Fi ENDER’S GAME Cu Harrison Ford Şi Asa Butterfield

Trailerul pentru ecranizarea cărţii Ender’s Game, ne prezintă o viziune minunată ieşită din tipare, o peliculă ce pare a fi un sci-fi clasic inteligent, un film intens plin acţiune şi efecte speciale ce va da viaţa unei poveştii originale scrise de Orson Scott Card.

Autorul poveştii SF pe care se bazează filmul, Orson Scott Card, este cunoscut mai degrabă pentru viziunile sale ciudate, decât pentru ceea ce a scris, dar în special, ca oponent înverşunat al căsătoriei între persoane de acelaşi sex.
Din această cauză, multă lume susţine că ecranizarea lui Ender’s Game ar putea avea de suferit, iar mai multe grupuri online cu preocupări comune şi-au anunţat intenţia de a boicota premiera filmului, cu evenimente ce se intitulează Skip Ender’s Game.
Aceste grupuri se tem că o bună parte din încasările filmului, vor ajunge în buzunarele lui Orson Scott Card, care le va folosi pentru a împiedica legalizarea căsătoriei homosexualilor.
Producătorii filmului Ender’s Game încearcă din răsputeri să minimalizeze cât mai mult asocierea filmului cu autorul cărţii.
Din câte se pare, autorul Scott Card a mai pierdut şi în trecut ocazia de a realiza unele producţii, tocmai pentru că părerile sale vehemente ar fi alungat publicul larg.

Ender’s Game este unul din cele mai aşteptate SF-uri ale acestui an, filmul lansându-se pe ecranele din România, începând cu data e 1 Noiembrie, simultan cu premiera mondială din SUA.
Complotul poveştii are loc într-un viitor apropiat, atunci când o rasă ostilă de extratereştri atacă brutal Pământul.
Forţele Flotei Internaţionale – conduse de comandantul Mazer Rackham – acţionează prompt şi totul pare a fi salvat pentru moment.
Intuind că un nou atac ar putea avea loc, colonelul Graff (Harrison Ford) şi Academia Militară Internaţională caută printre cei mai buni copii să găsească şi să pregătească un nou comandant cu o intuiţie ieşită din comun şi cu viziuni speciale.
Andrew „Ender” Wiggin, un băiat timid, dar un tactician extraordinar, este retras de la şcoala să pentru a se alătura elitei, unde Ender învaţă rapid şi cu uşurinţă dificile jocuri de luptă, ieşind în evidenţă şi câştigă respectul tuturor colegilor.

El este luat în vizor de colonelul Graff că viitoarea speranţă militară a Pământului şi este antrenat pentru a-i conduce pe soldaţi într-o bătălie care va hotărî soarta Pământului şi va salva rasa umană.
Regizorul filmului Gavin Hood, a adunat o distribuţie fabuloasă, iar alături de Asa Butterfieldcopilul cam ciudat din filmul Hugo care a ajuns la maturitate – o să-i mai putem vedea şi pe Harrison Ford, Ben Kinsley, Abigail Breslin, Hailee Steinfeld, Moises Arias sau Viola Davis.
Personal, am de gând să citesc cartea înainte de a vedea filmul, dar pentru cineva care nu este familiarizat cu materialul, nimic din acest trailer, nu mă cucereşte cu adevărat.
La prima vedere, pare o poveste inteligentă şi am sentimentul că este chiar un fel de Hunger Games sci-fi ce pune o povară destul de grea pe umerii tinerilor adolescenţi, alături de o mulțime de efecte CGI, destul de bine realizate.
De asemenea, Harrison Ford sună ca şi cum ar fi destul de plictisit, iar voice overul pe care îl foloseşte pentru relatarea evenimentelor, este cumva destul de nepotrivit.

Chiar dacă Ender’s Game este strâns legat de controversele ce se învârt în jurul autorului poveştii, filmul rămâne unul din cele mai interesante proiecte ale acestui an, iar primul trailer, demonstrează că va fi un sci-fi inteligent, cu un complot original ce va stârni – încă de pe acum – interesul iubitorilor acestui gen de filme, ce nu este neglijat deloc în acest an.
✐ Silviu

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.