Vezi Clipul În Care J.J. ABRAMS Şi SIMON PEGG Discută Despre Viitorul STAR WARS

Regizorul noului film Star Wars şi starul ce joacă în Star Trek rolului lui Scotty, actorul Simon Pegg, au realizat un interviu în care încearcă să explice de ce sunt ei fani înrăiţi ai celei mai mari francize din istoria modernă a cinematografiei: Star Wars.

Dacă eşti un „copil” al anilor ‘70aşa cum sugerează şi Simon Pegg la începutul interviului – cu siguranţă ai fost influenţat într-un fel sau altul de saga completă Star Wars a geniului creator George Lucas.
Iar dacă ai ajuns în acest punct al vieţii, mai mult decât sigur că eşti interesat de orice detaliu legat de viitoarele filme ce urmează să apară începând din 2015.
Sunt sigur că de-a lungul timpului, universul extins Star Wars a cucerit zeci de mii – dacă nu milioane – de fani mai tineri, care s-au alăturat unei baze de fani imensă, lăsându-se influenţaţi de părinţi, fraţi mai mari, verişori, cunoştinţe sau prieteni, intrând furiş pe uşa unei lumi complexe ce îi are în centrul atenţiei pe fiorosul Darth Vader, Luke Skywalker, Printesa Leia, mercenarul Han Solo şi prietenul său păros Chewbacca, înţeleptul Yoda, Obi Wan Kenobi şi cei doi roboţi simpatici R2-D2 şi C-3PO.
Nu vreau să enumăr aici toate personajele prezente în franciză, ci doar să evidenţiez faptul că Star Wars a influenţat – şi încă o face cu succes – câteva generaţii de la apariţia sa pentru prima dată pe marele ecran în 1977.
Şi chiar dacă uni au făcut cunoştinţă mai târziu cu personajele celebre din acest univers vast, nu înseamnă că nu au fost la fel de cuceriţi de complexitatea cu care Star Wars încearcă să ne ducă într-o lume imaginară, unde lupta dintre bine şi rău este principalul motiv.

Evident că re-crearea unui asemenea concept original şi de succes, era doar o chestiune de timp.
Aşa că, în timp ce creatorul lui Star Wars, regizorul George Lucas, a hotărât că a venit vremea să se retragă din industria cinematografică, pasând toate responsabilităţile colaboratoarei sale Kathleen Kennedy, compania pe care Lucas a fondat-o – deţinătoarea drepturilor legale pentru toate materialele Star Warsa fost cumpărată cu totul anul trecut în octombrie, de către Disney.
Iar planul celor de la Disney este să nu ţină la „naftalină” una din cele mai profitabile „năzbâtii” din acest secol, anunţând o nouă trilogie Star Wars şi un regizor pentru primul film al noilor aventuri din 2015: J.J.Abrams.
Devenind incontestabil una din cele mai mari francize din lume ce a lansat până acum 6 filme de succes şi alte zeci de produse adiacente, Star Wars rămâne unul din subiectele intens dezbătute peste tot în lume, indiferent că e vorba de mediul online sau de cel mass-media.
Orice frântură de informaţie se propagă cu viteza luminii şi ajunge la fani mai repede decât nava Millenium Falcon.
Motiv pentru care, regizorul J.J. Abrams și actorul Simon Peggdoi fani declaraţi ai acestei francize – au stat recent împreună pentru a discuta despre franciza lor preferată şi pentru a încerca să le explice fanilor de ce este Star Wars, un science fiction atât de popular.
În clipul de mai jos, cei doi ne povestesc despre momentul când Star Wars a apărut pe marele ecran pentru prima dată, despre dragostea lor pentru serie, cum l-a influenţat Star Wars pe Abrams să ia în considerare şi franciza Star Trek, iar spre final Simon Pegg ne spune de ce crede că J.J. Abrams este cel mai potrivit regizor pentru întoarcerea iminentă a francizei din 2015 cu Star Wars: Episodul VII.

Chiar dacă interviul este destul de scurt, este de remarcat faptul că J.J. Abrams este conştient că trebuie să existe două abordări total diferite: una pentru Star Trek şi alta pentru universul Star Wars.
Şi ca să o spun pe cea dreaptă, încă cred cu tărie în ceea ce am zis şi altadata: este o mare nebunie faptul că J.J. Abrams se află în spatele a două dintre cele mai mari francize scifi din istoria cinematografiei moderne: Star Trek și Star Wars.
✐ Silviu

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.