Filmul Clasic ENTER THE DRAGON Cu BRUCE LEE Pe Suport Blu-ray Într-o Ediţie Aniversară

Filmul Clasic ENTER THE DRAGON Cu BRUCE LEE Pe Suport Blu-ray Într-o Ediţie Aniversară

Data de 26 Iulie marchează 40 de ani (1973) de la lansarea celui mai important film inter-cultural și fără îndoială unul din cele mai bune şi recunoscute filme de arte marţiale cu Bruce Lee din toate timpurile: ENTER THE DRAGON.

Filmul a făcut din Bruce Lee ceea ce a devenit astăzi, o icoană post-mortem ce a inaugurat un val de filme cu arte marţiale și programe de televiziune, ce aveau să schimbe felul în care artele marţiale sunt privite în întreaga lume.
Bruce Lee era o figură predominantă în extremul orient până în acel moment, dar nu a fost cu adevărat cunoscut până la filmul decisiv Enter The Dragon.
Dorinţa lui de a deveni cunoscut şi peste ocean, a devenit în timp chiar o obsesie şi mai absolut toate eforturile timpurii ale lui Bruce, s-au centrat pe nenumăratele încercări ale sale de a pătrunde şi pe piaţa americană a industriei cinema.
Filosofia din film şi stilul său de luptă, au făcut ca toată lumea să remarce stilul dinamic şi concepţia lui Bruce despre stilul ce i-a definit cariera şi viaţa: Kung-Fu.


Bruce Lee - Intrarea DragonuluiEnter The Dragon este o mărturie a faptului că nu a mai existat un asemenea film cu arte marțiale sau o asemenea stea asociată cu această mișcare la fel de mare ca Bruce Lee în cei patruzeci de ani de atunci.
Este o dovadă vie și un deznodământ uimitor al industriei cinema ce dovedeşte că nici un actor chinez – în afară poate de Jackie Chan – nu a pătruns în conştiinţa colectivă la fel ca Bruce Lee.
Enter The Dragon se învârte în jurul a trei personaje principale: Lee, un expert în arte marţiale recrutat de către o agenție pentru a investiga un turneu găzduit de Han, deoarece se crede că acesta face comerț cu opiu, Roper și Williams, cei doi foști prieteni, veterani ai războiului din Vietnam care intră în turneu din cauza diverselor probleme personale pe care le au.
Roper fuge de mafie din cauza datoriilor sale la jocurile de noroc, în timp ce Williams este hărțuit de către ofițerii de poliție rasişti.
Turneul de arte marţiale a lui Han, este unul mortal şi se petrece pe o insulă total izolată.
Treaba lui Lee este să-i scoată pe cei doi de acolo în viață şi să dezvăluie secretele lui Han.
Bruce Lee - Intrarea Dragonului

La celebrarea aniversării de 40 de ani de la lansarea lui Enter The Dragon, Warner Brothers a lansat un nou Blu-ray pentru filmul cu Bruce Lee.
La conferinţa de presă de la lansarea produsului şi-au făcut apariţia şi multe dintre stelele filmului ca John Saxon sau Robert Wall, producătorii Fred Weintraub şi Paul Heller cât şi soţia lui Bruce Lees, Linda Lee Cadwell.
Ei au avut discuţii prelungite despre concepția filmului și despre influența masivă pe care filmul Enter The Dragon a avut-o asupra industriei cinema.
„Eu cred că Bruce Lee cel pe care îl vedeţi pe ecran, a fost foarte mult ca cel din viața reală. Foarte dinamic, plin de energie şi foarte concentrat pe munca sa.” a declarat soţia lui Bruce, Linda Lee Cadwell.
„Bruce a fost foarte descurajat de faptul că nu găsea de lucru în industrie. Adică el făcea antrenamente cu staruri ca Steve McQueen şi a avut o mulțime de alte persoane celebre în cursurile sale. Dar se simţea frustrat. Nu am întâlnit pe nimeni atât de determinat să devină un star al filmelor de acţiune ca Bruce Lee. Acest lucru era în sângele său. A întâlnit atâtea vedete încât a vrut să fie şi el unul din ei… Deci atunci când a pierdut serialul Kung Fu – ce a fost conceput special pentru el – și rolul principal i-a fost dat lui David Carradine, Bruce a fost foarte dezamăgit,” a mai declarat producătorul Fred Weintraub.

Dar oricât de dezamăgit a fost Bruce Lee, acest lucru a dus la Enter The Dragon.
El a găsit finanţare şi casă de producţie în america, dar a realizat filmul în Hong Kong.
În mod ironic, The Silent Flutereintitulat mai târziu Circle Of Iron – film ce a fost dezvoltat tot special pentru Bruce Lee, a primit undă verde imediat după succesul lui Enter The Dragon.
Cu toate acestea, deoarece Bruce Lee a murit imediat după terminarea lui Enter The Dragon, rolul principal a fost dat din nou, lui David Carradine, care culmea, s-a antrenat într-o vreme chiar cu Bruce Lee.
Enter The Dragon a fost un succes enorm încă de la lansarea sa, iar încasările au fost peste aşteptări.
Desigur, succesul filmului a fost umbrit de moartea lui Bruce Lee, cu şase zile înainte de premieră filmului, când a murit din cauza unei reacții alergice la analgezice.
Ediţia Aniversară Enter The Dragon, este disponibilă în prezent peste tot.

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.