LUC BESSON Vrea Să Facă Filme Sci-Fi Asemănătoare Cu THE FIFTH ELEMENT Şi Poate O Continuare

Unul din cele mai populare filme sci-fi, The Fifth Element, ar putea deveni subiectul controversat al unei continuări, dar şi universul de start al altor filme sci-fi regizate de Luc Besson.

Luc Besson - The Fifth Element

„Timpul nu este important . Doar viaţa este importantă” spune unul din dialogurile memorabile din clasicul film The Fifth Element.
Un sequel pentru filmul sci-fi regizat de Luc Besson, nu este pe planşa de lucru al creatorului Luc Besson, dar acest lucru nu înseamnă că nu putem spera.
Pe lista filmelor SF preferate de mine, se află şi clasicul The Fifth Element , film regizat şi creat de genialul regizor francez Luc Besson în 1997.
De atunci încoace, Luc Besson a regizat o serie de filme diferite, dar a şi produs și scris alte hit-uri pentru marele ecran dar şi seriale tv de succes.
În ciuda acestui fapt, se pare că regizorul mai are dorinţa necesară de a se întoarce la filmele hardcore sci -fi în ciuda unui zvon de pensionare, ce datează din urmă cu câțiva ani.

Peisaj futurist in Al Cincilea Element

Luc Besson a comentat despre atracția lui pentru Al Cincilea Element, într-un interviu recent.
Vorbind cu cei de la Playlist despre ultimul său film The Family, care a primit recenzii sumbre din păcate, Luc Besson a pomenit de Al Cincilea Element atunci când a primit această întrebare :
„Ai produs o mulțime de continuări la filmele pe care le-ai creat, spune sincer, ai vrea să te întorci la genul sci-fi, poate chiar cu o continuare a unui film pe care l-ai regizat?”
-„În viitor probabil că da. Dar vă spun sincer, să lucrez la filme sci-fi precum The Fifth Element, a fost destul de frustrant, asta pentru că am făcut filmul înainte de a apărea toate noile efecte speciale din ziua de astăzi. Așa că atunci când am făcut filmul, cadrele futuriste au fost realizate pe ecran albastru, cu puncte de repere pe pereţi. Acum, practic, ai pus camera de filmat pe umăr și apoi adăugi o pereche de dinozauri și nişte nave spațiale digitale în fundal. Am fost atât de frustrat pentru că nu a fost atât de ușor la vremea respectivă, încât întotdeauna mă gândesc că aș putea să mă răzbun într-o zi și să utilizez toate noile instrumente pentru a face un film science-fiction sau chiar o continuare.”

Milla Jovovich in The Fifth Element

Recunosc, mi-ar plăcea să văd un sequel pentru The Fifth Element , sau poate un alt film space-opera regizat de Luc Besson.
Există o singură problemă: atunci când a fost întrebat dacă ar face o continuare directă la Fifth Element , el a răspuns:
-„Nu știu dacă aş găsi o continuare bună care să se conecteze direct cu filmul anterior, dar, dacă ar fi să fie, filmul ar avea nevoie de un scenariu la fel de bun, să aibă acelaşi ton şi să  fie plasat în același gen. Asta înseamnă că eu va trebui să creez din nou un scenariu original. Nu ştiu dacă timpul îmi va permite aşa ceva.”
Dacă stăm să analizăm bine, declaraţia nu este un răspuns vag, ci mai degrabă un răspuns care înseamnă că va trece ceva timp până vom putea vedea dacă o continuare pentru Al Cincilea Element se va concretiza, dar, din câte se pare, genul science-fiction este încă în mintea lui Luc Besson.

The Fifth Element Poster

Există aici și alţi fani ai regizorului care cred că o continuare pentru The Fifth Element ar încânta multă lume?
✐ Silviu

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.