Vezi Clipul Ce Prezintă Efectele Speciale Din STAR WARS EPISODE 7

Lucasfilm a dezvoltat o tehnologie grafică ce va transpune peisaje şi caractere reale, într-o lume digitală ce seamănă izbitor cu realitatea, tehnologie ce ar putea fi folosită în viitorul film Star Wars Episode 7.

Star Wars Episode VII - Fan Made

Mulți dintre cinefili, privesc cu negativitate utilizarea masivă a efectelor digitale, mai ales atunci când e vorba de francize populare.
Toată franciza Star Wars foloseşte in principiu efecte speciale din plin, iar în timp ce compania Lucasfilm şi creatorul francizei George Lucas au încercat să minimalizeze folosirea lor, a realiza un film ca trilogia prequel din saga Star Wars, ar fi fost aproape imposibil.
Dacă detaliile recente sunt exacte, compania Lucasfilm – achiziţionată de Disney – este chiar mai adânc implicată decât credeam noi, în dezvoltarea unui flux de efecte digitale de ultimă generație.
Având în vedere că în 2015 va fi lansat primul film din următoarea trilogie Star Wars, iar franciza este una din cele mai faimoase şi profitabile din lume, nu ar trebui să mire pe nimeni investiţia unor sume uriaşe în tehnologia digitală, mai ales în dezvoltarea unor efecte speciale ce va permite companiei să lucreze fiabil şi să reducă costurile produsului final.

Star Wars Episode III - Behind The Scenes

Folosind imagini din jocul anulat Star Wars 1313, un șef al departamentului de tehnologie de la Lucasfilm, a explicat modul în care compania a experimentat cu ajutorul unui motor grafic de joc video, în crearea unor „imagini” filmate cu ajutorul costumelor de captare a mişcărilor în timp real.
Tehnologia de captare a mişcărilor în timp real, a mai fost folosită şi în trecut, dar se pare că cei de la Lucasfilm, au îmbunătăţit-o adăugând chiar şi fundalul scenelor în care se desfăşoară acţiunea, reducând astfel costurile unor decoruri şi chiar costurile pentru figuranţii ce ar participa la scena filmată.
Trebuie să vă reamintesc aici că, (de ex) trilogia prequel Star Wars, a folosit pe toată durata celor trei filme, doar soldaţi imperiali digitali. Asta înseamnă că orice Storm Trooper ai văzut în cele trei filme, a fost introdus digital.
Înainte de dezvoltarea jocului Star Wars 1313, compania Lucasfilm a creat un film de scurt metraj în doar opt săptămâni, în care un motor grafic de joc video modificat, a fost folosit pentru a realiza efectele în timp real, la 24 de cadre pe secundă.

Star Wars Episode I - Space Flight Effects

-„Prototipul a fost un film creat pe un motor grafic de jocuri video și o viziune a celor de la ILM (Industrial Light & Magic subdiviziune Lucasfilm) care merge dincolo de viitorul apropiat”, spune Directorul Departamentului De Tehnologie şi Strategie de la Lucasfilm, Kim Libreri.
Toată lumea a văzut ce se poate face în filme și cred că cei mai mulți oameni vor fi de acord că industria de jocuri video a ajuns din urmă industria cinema destul de repede, mai ales în ceea ce priveşte următoarea generație de titluri pentru console.
Sunt destul de sigur că în următorii zece ani, vom vedea o convergență în termeni de efecte vizuale tradiționale, ce vor fi capabile să facă un foc digital mai realist, creaturi digitale ce vor părea reale și medii înconjurătoare ce vor părea desprinse din realitate.
Dacă tehnologia recentă va combina grafica jocurilor video cu tehnicile speciale de a face filme, vom putea vedea în curând, experienţe digitale mult mai profunde şi mai reale decât filmuleţul pe care îl veţi vedea mai jos.

Star Wars Episode I - Lightsaber Effects

Şi deşi am mai văzut etape de dezvoltare ale acestei tehnologii în trecut, fie prin intermediul camerelor de luat vederi în timp real ale animațiilor de la DreamWorks, fie prin crearea unor maimuţe digitale realiste în Rise Of The Planet Of The Apes, tehnologia prezentată de Lucasfilm, funcționează mult mai rapid şi realizează mişcarea caracterului uman prin decoruri pur digitale.
Deci, întrebarea este, cum va afecta această evoluție grafică dezvoltarea viitorul film Star Wars?
De fapt, întrebarea fundamentală ar fi, ce este saga Star Wars fără efectele speciale care ne uimesc de fiecare dată? A ajuns povestea să fie atât de populară încât ar avea succes şi ca un soap-opera?!
În ciuda faptului că toate filmele Star Wars au folosit mii de efecte digitale (sau mai puțin digitale) în trecut, populara sagă are la baza sa, folosirea a tone de efecte speciale (practice sau digitale), aşa că nu ar trebui să fie o mare surpriză dacă Star Wars Episode 7, va fi 90% compus din efecte speciale digitale.

Star Wars Episode VII Fan Poster

Star Wars Episodul VII va începe filmările în Ianuarie 2014 undeva în studiourile Pinewood din Anglia şi are stabilită o dată de lansare pentru Decembrie 2015.
✐ Silviu

2 comentarii

  1. wow, just … wow!
    I.L.M. la inaltime ca intotdeuna, nu cred ca mai mira pe nimeni ca au dezvoltat si mai mult tehnologia cu care au realizat Avatar.
    Top of the top. Episode VII it's gonna blow our minds 🙂

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.