Regizorul JON FAVREAU Confirmă Un Nou Film De Lung Metraj CARTEA JUNGLEI

Regizorul JON FAVREAU Confirmă Un Nou Film De Lung Metraj CARTEA JUNGLEI

Cineastul Jon Favreau (Iron Man), confirmă într-o declaraţie că va conduce noua adaptare live-action a celor de la Disney, ecranizare a poveştii scrisă de Rudyard Kipling în 1894: Cartea Junglei.

Romanul cu acelaşi titlul, este în prezent scos la licitaţie pe domeniul public, iar scenaristul Justin Marks, lucrează în prezent la un proiect de adaptare a poveştii într-un film de lung metraj.
Cei de la Disney, care au mai adaptat anterior aceeaşi proprietate în 1967 într-un clasic desen animat și în 1994 în filmul live-action regizat de Stephen Sommers (The Mummy), sunt dornici să înceapă producția cât mai devreme anul viitor.
Regizorul Jon Favreau şi cei de la Disney au o lungă istorie, mai ales ca Jon a regizat atât Iron Man cât și Man 2 pentru studio, dar a și fost atașat la conducerea filmului Magic Kingdom, o aventură plasată în parcul de distracţii Disneyland din California.
Deocamdată, este încă neclar dacă Favreau este încă implicat în realizarea filmului Magic Kingdom, sau dacă proiectul în sine a fost pus pe pauză.

Filmul live-action The Jungle Book regizat de Stephen Sommers

Iată ce a avut de spus cineastul despre Cartea Junglei:
-„Pot spune că totul este pregătit. Există un scenariu interesant care ar putea fi foarte cool şi avem speranţa că am putea relansa o marcă de familie cu anumite elemente mitice. Acesta ar fi primul meu film adevărat de familie și există elemente de acțiune și efecte vizuale care mă fac să simt că experienţa mea în aceasta producţie, va fi de folos.”
Iar dacă încă nu ştii, The Jungle Book, spune povestea băiatului Mowgli, crescut în jungla indiană de animale, cu un urs şi o panteră drept prieteni şi un duşman permanent: Sherkan – lacomul şi vicleanul tigru.
Următor efort regizoral al lui Favreau, este producţia Chef, pe care a scris-o, a regizat-o, produs-o şi în care joacă, film ce va ajunge în cinematografe pe 9 mai 2014.
Cei de la Disney mai au în lucru două adaptări live acţiona ale unor basme celebre: Maleficent, adaptare bazată pe povestea vrăjitoarei malefice din Frumoasa din Pădurea Adormită şi Cinderella, o re imaginare a poveştii clasice a Cenuşăresei, în regia lui Kenneth Branagh.
Producţia noului film live-action regizat de Jon Favreau, ar putea începe chiar în primăvara anului viitor.

Poster Walt Disney - The Jungle Book 1967

Şi ca să intrăm în magia din lumea junglei, vă las alături de un clip iconic din animaţia Cartea Junglei (1967), un clip în care ursul Baloo – interpretat de Phil Harris – ne cântă varianta sa a piesei „I Wanna Be Like You”, alături de King Louie (Louis Prima).

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.