Compozitorul HANS ZIMMER

Compozitorul HANS ZIMMER Se Retrage Oficial Din Muzica Filmelor Cu Super-eroi

Veste tristă pentru fanii adaptărilor cinematografice de benzi desenate, câştigătorul unui Oscar, compozitorul Hans Zimmer, omul care a redefinit muzica pentru Batman şi Superman, a anunţat oficial că nu va mai compune nici o coloană sonoră pentru filmele cu super-eroi.

Compozitor de origine germană Hans Zimmer, este recunoscut ca fiind unul dintre talentele muzicale cele mai inovatoare de la Hollywood. El este mai bine cunoscut probabil pentru muzica minunată din animaţia The Lion King, pentru care a şi câştigat un Oscar în anul 1995. Dar Hans Zimmer, înseamnă mult mai mult de atât. El a compus muzica pentru mai mult de 120 de filme, printre care ar trebui menţionate Gladiator, The Prince of Egypt, Johnny English, Days Of Thunder, King Arthur, Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest, Rango, Inception, Interstellar, şi mai nou toată muzica fantastică pentru trilogia The Dark Knight, The Amazing Spider-Man 2, dar şi pentru filmul ce l-a readus pe marele ecran pe Superman, Man Of Steel şi Batman V Superman: Dawn Of Justice. Discografia compozitorului este una impresionantă şi filmele pe care le-am pomenit noi aici, nu sunt nici măcar un sfert din munca masivă pe care domnul Hans Zimmer a realizat-o de-a lungul timpului.Hans Zimmer
Hans Zimmer

Totuşi, în timp ce probabil cinefilii nu se mai pot sătura de valul de filme cu super-eroi din ultimi ani, se pare că celebrul compozitor a obosit. După ce a realizat trilogia The Dark Knight cu Christopher Nolan, The Amazing Spider-Man 2, Man Of Steel și acum Batman v Superman: Dawn Of JusticeHans Zimmer a declarat într-un interviu cu BBC, că ar dori să se retragă din acest gen de muncă. El a spus:
– „M-am retras oficial din afacerea cu super-eroi. Am început totul cu Batman Begins, alături de Chris acum 12 ani, aşa că trilogia Dark Knight ar putea fi doar trei filme pentru tine, dar pentru mine au fost 11 ani din viaţa mea”, a declarat compozitorul.
„A fost foarte greu pentru mine să realizez noi dimensiuni ale muzicii pentru aceste filme dificile, e ca şi cum aş încerca să găsească o nouă limbă.

Hans Zimmer

În plus, față de încheierea șirului lung de a compune coloane sonore pentru filme cu super-eroi, Hans Zimmer, a declarat că v-a lua o scurtă vacanţă şi de la a compune alte coloane sonore, pentru orice filme. Cu toate că el este deja programat să facă echipă din nou cu Nolan pentru filmul Dunkirk, Zimmer a declarat în timpul unui interviu pentru Batman v Superman că va lua o pauză şi doar se va plimba prin lume. Şi cine îl poate învinovăţii, după sarcina dificilă şi masivă de a compune muzica pentru primul blockbuster live-action care a adus pe ecrane o ciocnire între doi titani DC?