Următorul IRON MAN Va Fi O Femeie De Culoare Şi Va Purta Numele IRON HEART

După ce ne-au anunţat că franciza Iron Man, va continua cu un personaj feminin, cei de la Marvel dezvăluie astăzi că Riri Williams, va purta numele de Iron Heart, atunci când va îmbrăca super-armura sofisticată.

Ştim cu toţii că va veni în cele din urmă un moment în care stelele primei faze a Universului Cinematic Marvel, adică Robert Downey Jr., Chris Evans, Scarlett Johansson și toţi ceilalţi, se vor retrage şi îşi vor pune în cui costumele de super-eroi. Din fericire, lumea benzilor desenate Marvel, a stabilit deja un precedent pentru modul în care personaje ca Iron Man şi Captain America, pot continua în mod activ să facă parte din Universul Cinematic Marvel, chiar și după ce actorii care au jucat rolurile de super-eroi pe marele ecran, se vor retrage. De ani de zile, mantiile de super-erou, au fost transmise de la un personaj la altul, rezultând astfel poveşti populare ce vin direct din benzile desenate Marvel, ca Awesome Hulk sau D-na Marvel, ce va fi ecranizată şi ea, printre altele. Din câte se pare, anul acesta vom vedea apariţia unui nou Iron Man, sub forma unui personaj feminin pe nume Riri Williams, un geniu care a fost înscrisă la MIT, deoarece avea doar 15 ani și a reușit să realizeze propriul ei costum Iron Man, ceva ce în mod normal, ar atrage atenția lui Tony Stark. Acum, Marvel a confirmat şi faptul că Riri Williams, va fi subiectul unei adaptări pentru film, în momentul preluării sarcini lui Iron Man, ce se va intitula: Ironheart. Apreciata carte de benzi desenate scrisă de Brian Michael Bendis, creatorul unor personaje Marvel Comics, precum Jessica Jones și ilustratorul de benzi desenate Stefano Caselli (Avengers, The Amazing Spider-Man), vor lansa numărul unu al aventurilor Invincible Iron Man în toamna aceasta, lansând-o astfel în mod corespunzător pe Riri Williams în rolul Ironheart. Michael Bendis, ne-a explicat şi modul în care super-eroina a ajuns să fie vedetă:
-„Femeia De Fier părea ceva de modă veche. Iron Maiden arăta ca un coșmar legal. Dar Ironheart, a fost splendid, asta după ce le-am spus tuturor povestea mea pe care am plănuit-o pentru Riri. Aici nu mai vorbim de sufletul personajului, ci de o întreagă franciză Iron Man. Tony Stark a construit armura pentru a-şi salva inima. Riri îşi va reinventa armura pentru diferite motive, dar totul este legat şi la ea de inimă. Atunci când oamenii vor vedea povestea ei, vor fi uimiţi de cât de simplu și genială este această idee. „
Poţi vedea coperţile pentru Invincibille Iron Man # 1, mai jos.

Riri Williams este Iron Heart
Riri Williams este Iron Heart
Riri Williams este Iron Heart

Din punct de vedere istoric, cei mai mulţi super-eroi Marvel Comics, au fost albi. Dar, în ultimii ani, Marvel, s-a concentrat pe introducerea de personaje de culoare, cum ar fi Kamala Khan (D-na Marvel) și Miles Morales (Spider-Man), dar și promovarea unor personaje existente, cum ar fi Jane Foster (Thor), Sam Williams (Captain America), şi Amadeus Cho (Hulk). Eforturile Marvel, se extind, pentru că la scurt timp după ce au anunțat că Riri Williams, va fi noul Iron Man, compania a anunţat şi primele scriitoare de sex feminin de culoare, Roxane Gay şi Yona Harvey pentru Black Panther: World Of Wakanda. Deși este destul de ciudat că celor de la Marvel, le-a luat ceva timp pentru a angaja primele femei de culoare ca şi autoare de benzi desenate, este foarte bine să vedem că lucrurile se mai diversifică.

2 comentarii

 1. Pff, interesant si totusi imi cam pare rau ca majoritatea razbunatorilor isi schimbă alter-ecourile. Adică atunci când vorbesti despre un super erou cu un necunoscător ii spui ce puteri are,cum arata costumul si… Cine e. Gen, fie benzi desenate, fie desene sau filme, Spider-Man e Peter Parker. Fara variantele din "universuri paralele". La fel Căpitanul America e Steve Rogers si Tony Stark e Iron-Man. Ca sa nu mai zic ca Thor e Thor 🙂
  Adică de-a lungul timpului si.au mai schimbat identitatile dar au revenit la cele originale mereu. Sper sa fie asa si acum.

  Si apropo, prima faza a universului cinematic marvel s-a terminat in 2012 cu The avengers. In 2019 se termina prima saga, formata din 3 gaze. Sunt doar un fan care se atent la mici greseli, nu critic. Faceti treaba buna!

  1. Mulţumim pentru comentariu.
   Aici, nu am pomenit care sunt fazele cinematografice Marvel. Am specificat asta în nenumărate posturi anterioare. De altfel, cine e interesat, ştie deja. Am subliniat doar că starurile primei faze vor ajunge să se retragă. Faza a treia se va termina odată cu apariţia filmului Avengers 3: Infinity War Part I (2018) şi Part II (2019). Şi probabil tot atunci, se va sfârşi şi contractul lui Robert Downey Jr. cu Marvel.
   P.S. Acceptăm şi critică 🙂

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.