TDFN-RO-Denis Villeneuve-DUNE

DENIS VILLENEUVE Regizorul Filmului BLADE RUNNER 2 Vrea Să Realizeze Un Nou Film DUNE

Regizorul filmului sci-fi Arrival şi Blade Runner 2, Denis Villeneuve, şi-a exprimat dorinţa de a regiza o adaptare a celebrei poveşti scrisă de Frank Herbert, DUNE, într-un nou film de lung metraj.

Cineastul Denis Villeneuve, s-a ridicat din anonimat, aproximativ destul de rapid direct în rândurile regizorilor cunoscuţi de la Hollywood, impresionând atât criticii și publicul, cu drame cum ar fi Prisoners (2013) sau Sicario (2015). Următorul său film, opera Sci-Fi, Arrival, câștigă cronici excelente de la diferite festivaluri de film de toamnă şi este văzut de mulţi, ca un concurent de seamă timpuriu pentru premiile Oscar din acest an. Regizorul Denis Villeneuve, a vorbit despre succesul său rapid într-un interviu recent, unde a încercat să explice şi viziunea sa asupra unuia din cele mai aşteptate continuări, Blade Runner 2, care va ajunge în cinematografe anul viitor. Pur și simplu, se pare că regizorul canadian, va avea o carieră lungă și fructuoasă. În timpul unei pauze scurte de pe platourile de filmare pentru sequelul Blade Runner 2, aflate în Budapesta, regizorul a vorbit cu cei de la Variety despre filmările pentru Arrival, filmele sale preferate Sci-Fi, și, surprinzător, despre ceea ce ar vrea să facă mai departe:
-„Arrival, este primul film science-fiction pe care îl regizezi, şi deja eşti implicat în realizarea altuia (Blade Runner 2). Poţi să ne spui care sunt filmele tale preferatele Sci-Fi?”
-„Desigur. Pot începe prin a vă spune că am vrut să fac filme sci-Fi, de foarte mult timp. „2001: A Space Odyssey” este un film care m-a impresionat cu adevărat în adolescenţă. Iar „Blade Runner”, a fost în topul preferatelor mele. Ca să nu vă mai zic de „Întâlnire De Gradul Trei”. Sunt mereu în căutare de material ce poate fi transpus în filme sci-fi, și este destul de dificil să găseşti în ziua de astăzi material original ce poate să aibă influenţă, dar în care să nu fie vorba doar despre arme. Un vis de lungă durată al meu este să adaptez pentru marele ecran un nou film „Dune”, dar acest lucru este atât de dificil în ultima perioadă. Este un proces foarte lung de negociere pentru a obține drepturile de autor și nu cred că voi reuși asta. De asemenea, mi-ar plăcea să scriu personal ceva sci-fi. Deocamdată, am două proiecte sci-fi la care lucrez, dar care sunt în etape foarte timpurii. E prea devreme să vorbim despre ele.”

Cineastul Denis Villeneuve
Artă conceptuală pentru filmul DUNE
Artă conceptuală pentru filmul DUNE
Artă conceptuală pentru filmul DUNE

-„Există vreo legătură între Arrival și Blade Runner?”
-„Nu, în afară de faptul că amândouă sunt science-fiction. De aceea am fost în stare să lucreze la ambele în același timp. Am fost în stare să fac acest lucru, deoarece cele două proiecte, au un ADN total diferit. Sunt ca o girafă şi un elefant.”Capodopera sci-fi al lui Frank Herbert, Dune, a fost transformată pentru prima dată într-un film de regizorul David Lynch în 1984. La momentul lansării, filmul a fost un eşec la boxoffice, dar, de-a lungul anilor, a obținut statutul de film cult. În anul 2000, o mini serie TV a fost difuzată de canalul Sci-Fy, cu un succes destul de mediocru.
Un remake al filmului Dune, a fost în dezvoltare mai mulți ani, dar, începând cu anul 2011, nu s-a mai auzit nimic despre el. Nimeni nu a mai menţionat nimic despre un proiect Dune, în ultimii cinci ani, dar dacă cineva ca Denis Villeneuve este interesat, poate că lucrurile se vor pune în mişcare din nou.

Coperta Winds Of Dune

Dar, după cum menţionează şi regizorul, problema drepturilor de autor, ar putea să-l împiedice să facă un film Dune, așa că el şi-ar putea îndrepta atenţia către alte filme după ce va termina Blade Runner 2. Credem că ar fi mai ușor să meargă mai departe cu oricare dintre ideile sale originale despre care menționează în interviu. Chiar dacă va reuşi să pună pe picioare un proiect ce va duce la realizarea unui film Dune, sau nu, va fi interesant să vedem în ce proiecte se va implica Villeneuve. Un singur lucru e garantat: nu va duce lipsă de opțiuni şi de oferte.
Filmul sci-fi Arrival, va cinematografe pe 11 Noiembrie, 2016, iar Blade Runner 2, este programat pentru lansare pe 6 Octombrie 2017.

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.