TDFN-RO-Denis-Villeneuve-Adaptarea-Dune-Primeste-Scenarist-De-Oscar

Reboot-ul DUNE, Primeşte Un Scenarist Premiat Cu Oscar

Reboot-ul DUNE, Primeşte Un Scenarist Premiat Cu Oscar în timp ce regizorul Denis Villeneuve se pregăteşte pentru cea mai provocatoare adaptare SF.

Iată o știre picantă pentru fanii Dune, saga autorului Frank Herbert, ce are parte de o ecranizare nouă.
Nu numai că aclamata poveste sci-fi se va reface din punct de vedere cinematografic, viitorul film Dune, are la cârma regiei un nominalizat la Oscar pentru un alt film SF, pe regizorul Denis Villeneuve, dar iată că filmul are acum şi un scenarist premiat cu Oscar. Eric Roth, va concepe şi vă scrie scenariul pentru Dune, omul care a câştigat un Oscar pentru filmul Forrest Gump, care a mai scris şi Strania Poveste A Lui Benjamin Button. Bănuim de pe acuma că acesta va avea nevoie de multă inspiraţie şi de o abordarea notorie a unui roman care cu siguranţă este dificil de adaptat.

Dune Concept Art: Worms
După cum spun cei de la Variety, Eric Roth, va scrie scenariul pentru filmul lui Villeneuve și cei de la Legendary, după ce studioul a securizat drepturile proprietăţii Dune, pentru film și televiziune într-o afacere cu compania autorului, Herbert Estate, la sfârşitul anului trecut. Producătorii viitorului film sunt Mary Parent și Cale Boyter, cu Brian Herbert, Byron Merritt, și Kim Herbert servind ca producători executivi. Într-un interviu recent cu Denis Villeneuve, el a spus de ce a vrut neapărat să regizeze un film Dune, în acelaşi timp confirmând că Dune, va fi următorul său film. Iată ce a avut de spus:

-„Este o carte pe care am citit-o când aveam 13 ani. De atunci visez. Cărțile au fost tot timpul cu mine de atunci. Am fost foarte entuziasmat când am aflat că David Lynch a făcut o adaptare. Am simțit că adaptarea lui a avut ceva puternic în designul de producție și ideile sale de regie au fost fantastice, dar nu este acel „Dune“ la care eu visez. Am propria mea viziune despre Dune. Asta va fi cea mai mare aventură a vieții mele, ca regizor și este visul meu cel mai vechi.” a declarat regizorul.

Nu ne rămâne decât să sperăm că conceptul şi scenariul lui Eric Roth și viziunea despre Dune a lui Denis Villeneuve, vor merge mâna în mână. Pentru cei neinițiați, Dune, spune povestea familiei Atreides, cea care controlează planeta deşert Arrakis și minele sale de condimente foarte valoroase în univers. Totuşi, domnia lor peste planete Arrakis, este contestată de familiile nobile concurente. O poveste politică de trădare, rebeliune, și răscumpărare, Dune, va fi un film de cotitură în cariera deja în ascensiune a regizorului Denis Villeneuve.

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.