Cum Va Schimba Filmul THE LAST JEDI Saga STAR WARS Pentru Totdeauna

Cum Va Schimba Filmul THE LAST JEDI Saga STAR WARS Pentru Totdeauna

Cum Va Schimba Filmul THE LAST JEDI Saga STAR WARS Pentru Totdeauna prin schimbările radicale ce au îngrozit fanii trilogiei clasice.

Dacă citești asta, presupunem că deja ai văzut filmul Star Wars: Ultimii Jedi, ceea ce înseamnă că știi deja ce se întâmplă în ultimul film al francizei.
Dar, totuşi, te atenţionăm: textul de mai jos, conţine spolere majore din intriga filmului.

Acum că ultimul filmul Ultimii Jedi, a ajuns în cele din urmă în cinematografe, putem confirma cu siguranță că universul Star Wars, nu va mai fi niciodată la fel. Așteptările au fost extrem de ridicate pentru Episodul 8, iar în ochii aproape unanimi ai criticilor, regizorul Rian Johnson, a făcut o treabă bună.
Recenziile au adus filmului multe laude, mulți numindu-l cea mai bună parte a francizei, după celebrul Empire Strikes Back. Cu toate acestea, reacţiile fanilor, au fost foarte mixte. În prezent, filmul înregistrează un scor de 57% pe site-ul de specialitate Rotten Tomatoes, plasându-l astfel la marginea de jos a popularităţii filmelor din franciză. Oricum ar fi, se pare că The Last Jedi, este cu siguranţă cel mai controversat film din seria Star Wars.

Şi asta pentru că Ultimii Jedi, este probabil cel îndrăzneţ film, ce elimină piatra de temelie a francizei pentru a face loc unor noi personaje și povestiri, fie că ele introduc elemente noi, sau nu.
The Last Jedi, este într-un fel, absolut neînfricat. Iar această trăsătură a filmului, pare să fi supărat câțiva fani. Indiferent dacă ţi-a plăcut sau nu Ultimii Jedi, filmul regizorului Rian Johnson, a schimbat universul Star Wars așa cum îl știm pentru totdeauna. Acest articol, sublinează cumva, așteptările și provocările a ceea ce înseamnă să fii un adevarat fan al fracizei Star Wars.Potenţialul Nelimitat Al Utilizării Forţei

Printre cele mai controversate aspecte ale filmului, sunt toate noile utilizări ale Forței. Chiar și printre cei mai entuziaşti apărători ai celui mai recent film Star Wars, se găsesc probabil şi fani care să pună la îndoială una din noile abilități afișate la un moment dat. Deoarece fiecare film nou Star Wars, a adus pe ecrane câte o nouă abilitate. Dar dimensiunea noilor puteri expuse în Ultimii Jedi, este cu adevărat ceva ce va schimba percepţia fanilor şi nu numai, despre puterea midiclorienilor şi despre Forţă.

Prima expunere a unor forţe fantastice este ce a lui Leia.  După ce navele imperiale TIE, au distrus centrul de comandă al navei rebelilor,  am văzut cu toţi ceea ce credeam că va fi finalul extraordinar al generalului Leia. Totuşi, se pare că ne-am înşelat amarnic, deoarece, regizorul Rian Johnson s-a gândit să ne facă o surpriză de proporţii.  Generalul Leia, îşi foloseşte puterea telekinetică şi cu ajutorul Forţei, ajunge înapoi în navă. Momentul uimitor al lui Leia, a fost foarte confuz pentru fanii obișnuiți cu altceva, sau pentru cei care probabil au uitat că prinţesa Leia, are o moştenire fantastică.  De fapt, ea şi Luke, sunt gemenii celui mai puternic personaj negativ din Universul Star Wars: Darth Vader.  În afara unor abilități intuitive, Leia nu a demonstrat niciodată că ar putea folosi Forța.  Deci, cum a reuşit brusc să se ajute cu ajutorul Forței și să supraviețuiască atât exploziei, cât și unei șederi prelungite în spațiu?
Simplu, nu a mai fost într-o asemenea situaţie disperată şi nici într-un asemenea accident grav.

 

Mai târziu, abilitatea lui Luke de a proiecta o imagine prin spațiu pentru o perioadă lungă de timp și la o distanţă foarte mare, a lăsat câţiva fani pe gânduri. Pentru a distrage atenţia lui Kylo Ren, Luke Skywalker, face o chestie neaşteptată. Faptul că el a reușit să facă această proiecție tangibilă – altfel cum ar fi putut să-i înmâneze lui Leia zarurile lui Han Solo? – este o chestie chiar mai incredibilă decât proiecţia în sine. Oh, și să nu uităm de fantoma lui Yoda, care atrage un fulger pentru a distruge acel ultim Templu Jedi, de pe planeta Ahch-to.
Asta înseamnă că Luke şi Yoda vor fi capabili să ofere ajutor în Episodul 9?

Bazându-ne pe desfăşurarea evenimentelor din The Last Jedi, utilizarea Forței, a devenit mai fantastică şi mult mai intensă. Și asta a lăsat o mulțime de fani cu gura căscată.Trecem Dincolo De Saga Familiei Skywalker

Primele șase episoade ale francizei Star Wars, s-au axat exclusiv pe saga familiei Skywalker.
Sigur, filmele anterioare, au avut şi eroi cu diferite linii de origine, cum ar fi Han Solo, Obi-Wan Kenobi sau Lando Calrissian. Cu toate acestea, clanul Skywalker a condus toată acțiunea. The Force Awakens, a fost primul pas episodic ce s-a îndepărtat de această alegere, alegând să se concentreze în schimb pe un grup de nou-veniți. Dar, chiar și acest film, care a fost primul dintr-o nouă trilogie, a păstrat cumva legăturile strânse cu prima familie a galaxiei. Kylo Ren, este de fapt un Solo şi mai exact un Skywalker.
Ultimii Jedi însă, ia măsuri cu adevărat semnificative pentru a extinde universul dincolo de liniile de sânge ale lui Anakin Skywalker.

Evident, cea mai mare mișcare din The Last Jedi, este dispariţia lui Luke Skywalker. Tânărul fermier care s-a ridicat din nimic și a continuat să salveze galaxia de tiranie, a dispărut.
Şi totuşi, ce se va întâmpla cu galaxia îndepărtată fără eroi săi clasici?
Îşi va vedea în continuare de rutina zilnică, asta pentru că o mână de eroi care s-au ridicat din nimic, sunt acum gata să înfrunte orice răufăcător. Dezvăluirea faptului că Rey, nu provine dintr-o linie de sânge specială, face ca lucrurile să fie şi mai interesante. Faptul că Poe și Finn, sunt la fel, dovedeşte în continuare că adevărații eroi pot apărea de oriunde. Nu trebuie neapărat ca tatăl tău să aibă un număr foarte mare de midiclorieni, pentru ca tu să contezi în lupta înpotirva opresiunii.

În mod corect, la finalul filmului, ne dăm seama că rămân două persoane legate de familia Skywalker: Leia și Kylo Ren. Întoarcerea lui Leia în următorul film este foarte puțin probabilă, având în vedere moartea actriţei Carrie Fisher. Cu speranţa că Leia va avea parte de sfârșitul glorios pe care-l merită,  Kylo Ren rămâne probabil singurul personaj din Episodul 9, cu sânge Skywalker.

O Galaxie Mult Mai Complexă

Bătălia fără sfârșit dintre bine și rău, este tema principală a acestei epopee spaţiale.
Toate cele șapte filme anterioare Star Wars, au tras linii clare şi bine definite între băieții buni și băieții răi. Ultimii Jedi, are în mod cert parte de eroi și de răufăcători. Însă regizorul Rian Johnson, are curajul să elimine şi câteva personaje principale ce se află de partea întunecată, precum Căpitanul Phasma și Snoke.
Eroii noștri, mai ales cei din Rebeliune, se pare că se stabilesc în mod consecvent pe un curs condamnat la eșecuri. Probabil asta-i face mai apropiaţi de adevăr decât eroii anteriori din universul Star Wars.

În afară de dispariţia lui Lukefiindcă suntem siguri că va apărea undeva ca şi fantomă a forţei – cea mai interesantă mișcare a regizorului Rian Johnson, a fost eliminarea din ecuație a Liderului Suprem Snoke.
Doi ani de teorii avansate ale fanilor, au fost spulberate într-o singură clipă de isteţimea lui Kylo Ren, care l-a ucis pe Snoke, mai devreme decât credeam noi.
De ce? Pentru că nu era la fel de complex ca şi personajul Kylo Ren. Fostul Ben Solo, are o adevărată poveste tragică, iar comportamentul său imprevizibil face ca actul final, să fie la fel de imprevizibil.
Suntem siguri că el va fi la fel şi în Episodul 9.

Rian Johnson şi filmul său The Last Jedi, încearcă să ne spună că există şi altceva în acest Univers şi în această galaxie. Persoane mult mai complexe decât ne imaginam noi până acum, iar faptul că „băieții buni câștigă şi băieții răi pierd”, este ceva de domeniul trecutului francizei cu care eram noi obişnuiții.

Galaxia îndepărtată din care fac parte toate aceste personaje,  este evident, mult mai complexă.
Iar finalul, ce prezintă un copil care este un utilizator al forţei, este un indiciu despre direcţia înspre care se va îndrepta mega-saga Star Wars.

Spre o nouă generaţie de eroi şi un mesaj foarte clar: chiar şi cel mai nesemnificativ personaj, poate schimba soarta galaxiei.Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.