Regizorul DENIS VILLENEUVE A Terminat Scenariul Pentru Filmul DUNE

Regizorul DENIS VILLENEUVE A Terminat Scenariul Pentru Filmul DUNE

Regizorul DENIS VILLENEUVE A Terminat Scenariul Pentru Filmul DUNE şi a adăugat că intenționează să înceapă producția filmului în curând.

Regizorul filmului sci-fi Arrival şi Blade Runner 2, Denis Villeneuve, şi-a exprimat de mult dorinţa de a regiza o adaptare a celebrei poveşti scrisă de Frank Herbert, într-un nou film de lung metraj. Şi în sfârşit, iată că adaptarea Dune a lui Denis Villeneuve, îşi găseşte punctul de începere. Directorul francezo-canadian, a oferit o notă despre seriozitatea poveştii lui Frank Herbert, şi greutatea de a adapta această arhicunoscută sagă pentru marele ecran, o adaptare ce a doborât deja mulţi regizori faimoşi care au încercat anterior să ecranizeze povestea.
Acum, Denis Villeneuve, înarmat cu curajul necesar pentru această adaptare, spune că va reuşi să adapteze povestea în două părți, pentru că a terminat deja primul scenariu, scris împreună cu Eric Roth. Iar dacă scenariul este gata, Villeneuve a confirmat că intenționează să înceapă postproducţia filmului „în curând”.
Înainte de a se îmbarca în avion pentru Festivalul de Film de la Cannes, unde Villeneuve se află în juriu, regizorul a declarat pentru publicația La Press din Quebec, o actualizare a situaţie despre adaptarea lui Dune:
– „Eric Roth a scris prima parte a scenariului, după care am lucrat eu la finisare şi terminarea lui. Nu m-am mai distrat de mult atât de bine atunci când vine vorba de partea creativă a unui scenariu. Aș vrea să pot regiza ambele filme în același timp, dar acest lucru ar fi crescut costurile de producţie şi ar fi fost prea scump. Le vom realiza clasic: unul câte unul.”Denis Villeneuve, a adăugat că intenționează să înceapă producția filmului „în curând”, deşi nu a confirmat dacă scenariu deja finalizat, va fi numai pentru primul film, dar suntem siguri că creativul regizor, are deja în minte ideii pentru ambele părți ale adaptării planificate. Denis Villeneuve, a declarat în trecut, că adaptarea Dune, nu se poate realiza decât în două filme, din cauza complexităţii poveştii.
„Filmările şi producţia pentru Dune vor dura, probabil, doi ani. Scopul este de a face două filme care să fie demne de cartea lui Frank Herbert”, a declarat Denis pentru Rendez-Vous. În timp ce el îşi menţine viziunea de a împărți romanul sci-fi dens, în două filme, se pare că acest efort ambițios, va dura ceva mai mult de doi ani. Povestea este încărcată de temele complexe ale lumii politice, științifice și sociale, o provocare pe care orice regizor ar avea probleme să le condenseze într-un singur film de două ore. Ultima încercare de a ecraniza romanul Dune, a fost în filmul slab a lui David Lynch din 1984, pe care însuşi regizorul a denigrat-o în mod oficial.

Regizorul DENIS VILLENEUVE la filmările pentru filmul ARRIVAL
Dar, viziunea lui Denis Villeneuve de a face două filme, pare oarecum începutul unei francize. Iar dacă totul decurge bine şi acest film va fi un succes, suntem siguri că studioul nu se va opri doar la cele două filme iniţiale. Deși vom fi întotdeauna bucuroşi să vedem că Denis Villeneuve, preia proiecte sci-fi cu buget mare, sperăm că acest lucru nu-i va distrage atenţia de la proiecte SF mai mici, independente, unde ar putea să ne ofere o parte din creativitatea sa, fără implicări directe ale şefilor studiourilor.

Cineastul Denis Villeneuve, s-a ridicat din anonimat, aproximativ destul de rapid. El a ajuns direct în rândurile regizorilor cunoscuţi de la Hollywood, impresionând atât criticii și publicul, cu drame cum ar fi Prisoners (2013) sau Sicario (2015). Următorul său film, a fost unul Sci-Fi. După ce a declarat în nenumărate rânduri că preferă filmele SF, regizorul a uimit pe toată lumea cu filmul Arrival, care a câștigat cronici excelente la diferite festivaluri de film şi este văzut de mulţi, un film fantastic. Mai apoi, Denis Villeneuve, şi-a extins faima de regizor vizonar, cu continuarea fantastică Blade Runner 2049, un film unde a demonstrat că filmele SF, pot avea cadre uimitoare şi poveşti cerebrale ce să te pună pe gânduri.Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.