Seria SF FUNDAŢIA De ISAAC ASIMOV Devine Un Serial

Seria SF FUNDAŢIA De ISAAC ASIMOV Devine Un Serial

Seria SF FUNDAŢIA De ISAAC ASIMOV Devine Un Serial ce va avea parte în primul sezon de 10 episoade finanţate de către cei de la Apple.

Seria Fundația concepută de ilustrul scriitor de literatură SF, Isaac Asimov, a primit finanţare şi de asemenea undă verde pentru a fi ecranizată. Compania Apple, s-a hotărât să aducă pe micile ecrane, una dintre cele mai definitorii şi populare poveşti din istoria literaturii SF.
După ce s-a vorbit de o ecranizare mulţi ani la rând, atât pentru cinema cât și pentru TV, iată că cineva are curajul să realizeze un serial SF, despre una din cele mai influente şi interesante poveşti al acestui gen de literatură.

Începând din 1998, New Line Cinema a cheltuit 1,5 milioane de dolari lucrând la o adaptare a Trilogiei Fundației. Eșecul realizării unei noi francize s-a datorat în parte faptului că studiourile s-au angajat să producă trilogia cinematografică Stăpânul Inelelor. Pe 29 iulie 2008 s-a anunțat că unul dintre co-fondatorii studiourilor New Line Cinema, Bob Shaye și Michael Lynne, s-au angajat să realizeze o adaptare a trilogiei în cadrul propriei lor companii pentru Warner Brothers. Acest anunț a venit după o lungă perioadă de timp în care la proiect au lucrat cei de la 20th Century Fox. În cele din urmă, Columbia Pictures, a reușit să liciteze cu succes pentru drepturile de ecranizare în 2009 și l-a angajat pe Roland Emmerich pentru realizarea ei. Emmerich și Michael Wimer, au fost desemnați producători, iar de atunci, nu s-a mai auzit nimic despre acest proiect amplu.Coperţile trilogiei FUNDAŢIA De ISAAC ASIMOV
Acum, cei de la Deadline raportează că noul serial SF, Fundaţia, va avea parte de 10 episoade, iar cei de la Apple, au achiziționat deja drepturile de autor pentru Fundaţia, în cursul acestui an.
De scenariul celor 10 episoade se va ocupa regizorul şi scenaristul David S. Goyer și producătorul executiv Josh Friedman. Skydance, compania care a realizat producția noului film Terminator, Mission: Impossible și serialul actual Star Trek, este una dintre principalele susţinătoare ale proiectului Fundaţia. Fundația, este o serie literară științifico-fantastică scrisă de către Isaac Asimov, a cărei acțiune se desfășoară pe o perioadă de aproximativ șase sute de ani. Este constituită din 7 volume ce sunt strâns legate unele de altele, dar care pot fi citite și individual.

Concept Fundaţia
La baza seriei se află matematicianul Hari Seldon, care își petrece întreaga existență dezvoltând o ramură a matematicii numită psihoistorie, un concept creat de către Asimov și publicistul acestuia John W. Campbell, editorul șef al revistei Astounding Science Fiction, unde trilogia Fundaţia, a fost publicată pentru prima dată. Folosind legile acțiunii maselor, psihoistoria poate prezice viitorul, însă numai la scară largă. Viitorul serial, se va baza doar pe o parte din romanele seriei, va încerca să dezvăluie doar unele din conceptele uimitoare pe care Isaac Asimov le-a creat special pentru această poveste. În fond, nu vrem să intrăm prea mult în filosofia autorului într-un serial ce ar trebui să ne bine dispună.David S. Goyer și Josh Friedman
Cât despre David S. Goyer și Josh Friedman (Sarah Connor Chronicles), ei sunt probabil persoanele potrivite pentru conceperea unui asemenea serial SF. Cei doi au fost implicaţi în seriale complicate şi filme ce nu aveau prea multe şanse.

Totuşi, implicarea celor de la Apple, este un plus adus acestei noi ecranizări, un fapt încurajator pentru toţi fanii SF, dar mai ales pentru fanii scriitorului Isaac Asimov.

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.